Rusia, "descalificata cu suspendare" de la UEFA EURO 2016 dupa violentele provocate de suporteri: "Pedepsele sunt excesive"

Ultima actualizare: 17-06-2016 00:22
rusia fani

UEFA a anuntat prima masura oficiala luata impotriva Rusiei dupa incidentele de sambata de pe Stade Velodrome din Marsilia.

UPDATE ora 16:01 Sase suporteri rusi controlati marti in sud-estul Frantei au fost deja plasati in centre de detentie din Nisa si Marsilia, deoarece sunt banuiti ca ar prezenta o amenintare la ordinea publica.

UPDATE ora 15:51 Federatia rusa de fotbal va ''respecta'' sanctiunile ''excesive'' luate de UEFA la adresa sa dupa violenţele de la Marsilia care au implicat huliganii rusi, a anuntat marti presedintele sau, care este si ministrul Sporturilor, Vitali Mutko.

''Masura disciplinara a venit, in curand vom primi notificarea oficiala. Iar noi vom respecta decizia UEFA, cum ar putea fi altfel?'', a declarat Mutko, citat de agentia oficiala TASS.

Chiar daca ''pedepsele sunt excesive'' si ''amenda este enorma'' pentru Federatia rusa de fotbal, aceste sanctiuni erau ''asteptate'', a estimat Mutko. ''Nu are niciun sens sa facem apel'', a adaugat el.

Mutko a deplans totusi faptul ca pedepsele privesc echipa Rusiei.

''Ce are echipa cu toate astea? Ea nu a facut nimic pentru a fi sanctionata'', a subliniat Vitali Mutko.

Scandalul provocat de un deputat rus, dupa violentele din Marsilia la Euro 2016: 'Bravo baieti! Continuati!"

UPDATE ora 15:00 Potrivit AFP, Rusia a fost sanctionata de catre UEFA cu "descalificarea cu suspendare" in urma incidentelor provocate de suporterii nationalei Rusiei. De asemenea, federatia de fotbal din aceasta tara a fost amendata cu 150.000 de euro. Acuzatiile se refera in mod specific la violentele petrecute la partida Rusia-Anglia care a avut loc sambata pe Stade Velodrome din Marsilia.

Aceasta masura inseamna ca in cazul in care "incidente similare vor avea loc in urmatoarele meciuri", nationala Rusiei va fi automat descalificata de la UEFA EURO 2016. Mai precis, este vorba despre incidente in interiorul stadioanelor unde au loc meciurile Rusiei si care sunt sub jurisdictia forurilor disciplinare ale UEFA. Decizia poate fi contestata. 

Federatia de Fotbal din Rusia a anuntat ca nu va face apel impotriva masurii luate de UEFA, a declarat ministrul Sporturilor Vitali Mutko. "Asteptam o notificare oficiala, vom respecta decizia UEFA", a spus Mutko.

In cazul unei descalificari a Rusiei de la UEFA EURO 2016, regulamentul spune ca rezultatetele tuturor meciurilor jucate de aceasta echipa in competitie sunt declarate nule si toate punctele primite in urma acestor meciuri sunt anulate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!