LPF a anuntat ca Rapid va fi exclusa din Liga 1. Ce echipa ii va lua locul

28-07-2016 19:09


FC Rapid

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, joi, ca ACS Poli Timisoara va evolua in Liga I, ca urmare a neinscrierii si dizolvarii FC Rapid, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul oficial al LPF.

"Locul ramas vacant in sezonul 2016-2017 prin neinscrierea si dizolvarea S.C. Fotbal Club Rapid S.A. este ocupat conform ROAF de ACS Poli Timisoara, care urmeaza a disputa primul joc oficial din cadrul acestei editii de campionat in ziua de sambata, 30.07.2016, impotriva echipei FC Dinamo", se arata in comunicatul LPF.

LPF a avut urmatoarele argumente in luarea acestei decizii:

"- Dizolvarea S.C. Fotbal Club Rapid S.A. dispusa de Tribunalul Bucuresti la 13.06.2016 si faptul ca pana in prezent nu s-a obtinut suspendarea procedurii falimentului;

- Hotararea executorie a Comisiei de Disciplina si Etica a FRF din 28.07.2016 prin care s-a retinut ca S.C. Fotbal Club Rapid S.A. isi pastreaza personalitatea juridica pentru operatiunile lichidarii pana la terminarea acesteia, in conditiile prevazute de art. 233 din Legea societatilor comerciale nr. 31/1990;

- C.I.I. Brihac Aurel este singura persoana care poate asigura in conditii legale conducerea activitatii S.C. Fotbal Club Rapid S.A.;

- C.I.I. Brihac Aurel nu a formulat o cerere de inscriere in competitiile organizate de LPF in numele S.C. Fotbal Club Rapid S.A. si nici nu si-a insusit cererile de inscriere si afiliere formulate de persoane care nu pot indeplini operatiuni pentru club;

- C.I.I. Brihac Aurel a aratat ca <fiind in procedura falimentului lichidatorul nu are dreptul de a incheia contracte de munca sau conventii de prestari servicii sportive, deoarece debitoarea (S.C. Fotbal Club Rapid S.A.) nu mai are activitate sportiva>".

Cu putin timp inainte de comunicatul LPF, Federatia Romana de Fotbal a anuntat pe site-ul oficial ca FC Rapid indeplineste conditiile pentru a participa in Liga I, acest lucru fiind constatat de Comisia de Disciplina.

"In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 70 din Statutul F.R.F., coroborat cu art. 4 pct. 4 si art. 38 pct. 1 prima cerinta, teza finala, din R.O.A.F., constata ca S.C. F.C. Rapid S.A. indeplineste conditia detinerii dreptului de participare in competitiile organizate de L.P.F. In baza dispozitiilor sentintei civile nr. 4266/13.06.2016, pronuntata de Tribunalul Bucuresti in dosarul nr. 46406/3/2012 si ale art. 233 din Legea nr. 31/1990, republicata, constata ca, de la data pronuntarii sentintei civile de mai sus, S.C. F.C. Rapid S.A. isi pastreaza personalitatea juridica pentru operatiunile lichidarii, pana la terminarea acesteia", se arata in decizia Comisiei de Disciplina a FRF.

In comunicatul FRF se mai mentiona ca s-au respins cererile de interventie accesorie formulate in interesul FC Rapid de Valerii Moraru, Razvan Alexandru Capraroiu si Paul-Vasile Ciobanu: "Admite exceptia lipsei dovezii calitatii de reprezentanti ai S.C. F.C. RAPID S.A. a domnilor avocati Tudor CHIUARIU, Valentin COCEAN si Dan IDITA, invocata din oficiu de Comisia De Disciplina si Etica a FRF. Respinge cererile de interventie accesorie formulate in interesul S.C. F.C. Rapid S.A. de catre intervenientii S.C. AZUGA WATERS S.R.L., MORARU Valerii, CAPRAROIU Razvan Alexandru si CIOBANU Paul-Vasile. Admite sesizarea L.P.F. formulata prin Secretarul General, astfel cum a fost modificata si restransa prin precizarile reprezentantului conventional in sedinta din 27.07.2016".

FRF anuntase ca decizia Comisiei de Disciplina este executorie pe plan intern, cu drept de recurs in termen de doua zile de la comunicarea hotararii motivate.

Saptamana trecuta, secretarul general al LPF, Iustin Stefan, a anuntat ca Liga a trimis la Comisia de Disciplina cazul echipei Rapid, care a obtinut sportiv dreptul de a participa in campionat si licenta din partea FRF.

 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO