Japonezii cer anularea Jocurilor Olimpice, pe fondul creșterii cazurilor de COVID

Dată publicare: 22-07-2021 08:43
Dată actualizare: 22-07-2021 10:23


Pregătirile sunt în toi la Tokyo, acolo unde vineri are loc deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice.

 

Dar în capitala niponă, locuitorii nu sunt tocmai cuceriți de febra olimpică, ci dimpotrivă.

Pe fondul creşterii numărului infectărilor cu COVID-19, unii chiar speră ca evenimentul să fie anulat în ultimul moment.

În schimb, în satul olimpic, pe lângă antrenamentele zilnice, sportivii vor să demonteze diverse ştiri false care au circulat în ultima vreme referitor la cazare.

În locul festivităţilor premergătoare Jocurilor Olimpice, la Tokyo sunt proteste. Cu o pandemie din nou în creştere şi cazuri de COVID detectate chiar şi în satul olimpic, japonezii sunt ostili în faţa competiţiei sportive care va începe mâine.

„Organizarea Jocurilor Olimpice în mijlocul unei pandemii este un lucru iresponsabil! Oamenii vin aici din întreaga lume, infectările vor exploda, vor fi multe decese. Competiţia trebuie să se oprească!"

„Guvernul japonez a considerat o prioritate organizarea Jocurilor Olimpice şi nu viaţa noastră sau tot ce înseamnă sănătatea publică " spun oamenii.

În schimb, satul olimpic începe să se anime.

„Prima zi la Tokyo. Azi a fost o zi perfectă. Momentan nu e aşa multă agitaţie, nu sunt atât de mulți sportivi. Mâncarea e variată, ceea ce e foarte bine. "

Imaginile au fost filmate de una dintre înotătoarele echipei australiene. În circumstanţe normale, atmosfera la Jocurile Olimpice era una festivă. Dar, anul acesta, din cauza pandemiei, situaţia este cu totul alta. 97% dintre competiţiile care vor avea loc vor fi fără spectatori, vânzarea de alcool a fost interzisă, iar cei norocoşi, care se vor afla în tribune, nu au voie să aplaude.


Paturile anti-sex, un fake news demontat

 

Revenind în satul olimpic, atleţii trebuie să evite îmbrăţişările şi, aparent, contactul fizic.

Recent, mai multe canale media au spus că sportivii dorm în paturi realizate din materiale reciclate, făcute special pentru a împiedica atleții să întrețină relații sexuale. ... O afirmaţie, despre care organizatorii japonezi spun că nu este adevărată.

Şi un gimnast irlandez a ţinut să demonteze acest mit.

Rhys Mcclenaghan, gimnast irlandez: „În episodul de azi al știrilor false de la Jocurile Olimpice vorbim despre paturile menite să fie anti-sex. Aparent, ar trebui să cedeze la orice mişcare bruscă. Dar este fals, este o ştire neadevărată."

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo durează până pe 8 august. Următoarea ediţie va avea loc la Paris, în 2028 la Los Angeles, iar în 2032 gazdă va fi oraşul australian Brisbane.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO