INSULELE FEROE - ROMANIA 0-3: Dupa sapte ani, Romania reuseste sa se califice la EURO. Reactia lui Anghel Iordanescu

Constantin Budescu

INSULELE FEROE - ROMANIA. Nationala antrenata de Anghel Iordanescu a invins Insulele Feroe, in deplasare, scor 3-0, gratie unei "duble" a lui Budescu si a unui gol marcat de Alexandru Maxim.

Cititi in articol:
Reactia lui Anghel Iordanescu
Desfasurarea meciului, livetext
Clasamentul final al grupei
Echipele calificate la EURO 2016

INSULELE FEROE - ROMANIA. Meciul a inceput foarte bine pentru "tricolori", iar in minutul 5 Budescu a deschis scorul printr-un sut de la marginea careului, dupa o centrare de pe partea stanga.

Feroezii au reusit insa sa revina in meci si au pus presiune pe echipa lui Anghel Iordanescu, avand numeroase ocazii. Chiar inainte de pauza insa, Budescu a prins un sut extraordinar de la peste 30 de metri si a dus scorul la 2-0.

In repriza a doua, Insulele Feroe au avut o ocazie mare, in debut, insa Tatarusanu s-a opus excelent. Apoi, nationala Romaniei a echilibrat meciul, iar in minutul 82 a dat lovitura decisiva, prin Alexandru Maxim. Toate reactiile dupa acest meci sunt pe Sport.ro.

Citește și
fotbal, Romania, Nationala Romaniei
Romania - Finlanda 1-1, in preliminariile EURO 2016. Echipa noastra va juca duminica in Feroe, cu calificarea ''pe masa'
VIDEO. „Am și eu interlopii mei aici!” Cum i s-a dus vestea olteanului Claudiu Pasăre că „visează miliarde”

Romania termina pe locul doi al grupei, in spatele Irlandei de Nord, insa isi asigura prezenta la Euro 2016, care va avea loc in Franta.

De remarcat este ca Romania termina preliminariile cu doar doua goluri incasate in zece meciuri, avand cea mai buna aparare dintre toate echipele.

Anghel Iordanescu: Fotbalul romanesc avea nevoie de aceasta calificare

Selectionerul echipei nationale a Romaniei, Anghel Iordanescu, a declarat ca fotbalul romanesc avea nevoie de calificarea la EURO 2016, obtinuta duminica seara, la Torshavn, printr-o victorie cu 3-0 in fata reprezentativei Insulelor Feroe.

''Eu zic ca fotbalul romanesc avea nevoie de aceasta calificare. Eu sper ca aceasta calificare sa aduca multe schimbari in fotbalul romanesc, pentru ca avem nevoie de ele'', a declarat Iordanescu, dupa meci, la TVR1.

''Ne bucuram ca am obtinut calificarea, suntem foarte fericiti, dar am fi vrut sa reusim asta inca de la Bucuresti, cu Finlanda, pentru ca voiam sa impartim bucuria cu fanii, cu suporterii pe care i-am dezamagit'', a adaugat selectionerul.

Iordanescu a precizat ca victoria de la Torshavn este a ''baietilor, care au dat totul, au jucat foarte bine din punct de vedere tactic, au facut risipa de efort. Meritam calificarea. Regretul este ca nu am reusit sa o obtinem mai devreme, pentru a nu mai tine suporterii si lumea fotbalului in suspans''.

Antrenorul nationalei l-a felicitat pe Budescu, ''pentru golurile marcate, pentru prestatie'', dar a tinut sa sublinieze ca acest lucru il merita intreaga echipa, care nu a pierdut niciun joc si primit doar doua goluri.

Totodata, Iordanescu nu a uitat sa mentioneze meritul fostului selectioner, Victor Piturca, afirmand ca ''si-a adus o foarte mare contributie la calificare''.

''A fost o campanie destul de grea, cu totii am crezut ca va fi o trecere in revista simpla, dar s-a dovedit o grupa echilibrata'', a mai spus tehnicianul.

Iordanescu a refuzat sa ofere detalii despre viitorul sau la echipa nationala, precizand ca acum vrea sa se bucure de calificare, iar dupa aceea va discuta si despre ramanerea sa la reprezentativa, cu care are contract pana dupa EURO 2016.

Clasamentul final al grupei Romaniei

Echipele calificate pentru moment la Euro 2016

Pentru EURO 2016 (10 iunie - 10 iulie) se cunosc 14 din cele 24 de echipe participante: Albania, Anglia, Austria, Belgia, Cehia, Elvetia, Franta (echipa gazda, calificata direct), Irlanda de Nord, Islanda, Italia, Portugalia, Romania, Spania si Tara Galilor.

Desfasurarea meciului, livetext:

20:47 Final de meci, Romania termina pe locul 2 al grupei si merge la EURO 2016, in Franta. Jucatorii fac hora la mijlocul terenului.

20:40 GOL MAXIM. Romania conduce cu 3-0 si si-a asigurat practic prezenta la turneul final din Franta.

20:35 Schimbare la Romania, iese Torje si intra Maxim.

20:30 A inceput ploaia in aceste momente in Insulele Feroe.

20:23 Ocazie de hattrick pentru Budescu, insa sutul sau din diagonala careului este respins de un fundas.

20:15 Feroezii par ca au obosit, nu mai fac acelasi pressing agresiv si ne lasa sa pasam in voie in propria jumatate.

20:10 Este 2-2 scorul in meciul Grecia - Ungaria, un rezultat care ne ofera si mai multa liniste in perspectiva calificarii la EURO 2016.

20:01 Repriza a doua nu incepe prea bine pentru Romania. Matel comite o greseala la marginea careului nostru, insa Tatarusanu reuseste sa apere in pozitie de 1 la 1.

19:46 PAUZA. In celalalt meci important al acestei grupe, Grecia si Ungaria se afla la egalitate, scor 1-1.

19:45 2-0 pentru Romania. Budescu inscrie cu un sut extraordinar de la peste 30 de metri, lateral dreapta.

19:37 Ocazie uriasa ratata de Insulele Feroe. Un jucator al gazdelor se trezeste cu mingea in careu, la 5 metri de poarta lui Tatarusanu, dupa un corner, insa suteaza pe langa poarta.

19:32 Actiune foarte buna a lui Adi Popa in careul gazdelor, insa sutul sau cu stangul se duce mult pe langa poarta.

19:28 Romanii au reusit sa opreasca "tavalugul" feroez. Batalia in aceste momente se da la mijlocul terenului.

19:23 Momente foarte bune ale jucatorilor din Insulele Feroe. Tatarusanu respinge in corner in ultimul moment un sut trimis la coltul scurt.

19:18 Cartonas galben pentru Gabriel Torje, pentru o tinere

19:12 Sut al lui Bogdan Stancu de la 25 de metri, insa mingea ocoleste de putin poarta feroezilor.

19:05 GOL ROMANIA. Budescu deschide scorul printr-un sut de la marginea careului, dupa o centrare de pe stanga.

19:02 Primul sut al partidei apartine feroezilor, de la 20 de metri. Mingea a trecut insa pe langa poarta lui Tatarusanu.

19:00 A inceput meciul. Este foarte frig in Feroe, iar inaintea partidei a plouat. Gazonul este unul sintetic, insa se prezinta in conditii bune.

18:30 Echipa de start a Romaniei.

Romania: Tatarusanu, Rat, Chiriches, Grigore, Matel, Hoban, Pintilii, Torje, Stancu, Popa, Budescu.
Rezerve: Pantilimon, Lung, Papp, Moti, Chipciu, Maxim, Filip, Sanmartean, Prepelita, Andone, Keseru

Articol recomandat de sport.ro
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Citește și...
Speranta moare ultima pentru romanii care se vad la EURO 2016. Reactii dupa meciul cu Finlanda:
Speranta moare ultima pentru romanii care se vad la EURO 2016. Reactii dupa meciul cu Finlanda: "Ne place sa ne chinuim"

Speranta moare ultima. Asa si-au spus suporterii care au ales sa vada meciul de fotbal cu Finlanda in puburile din centrul vechi al capitalei.

Romania - Finlanda 1-1, in preliminariile EURO 2016. Echipa noastra va juca duminica in Feroe, cu calificarea ''pe masa'
Romania - Finlanda 1-1, in preliminariile EURO 2016. Echipa noastra va juca duminica in Feroe, cu calificarea ''pe masa'

Nationala de fotbal a Romaniei a terminat la egalitate cu formatia Finlandei, scor 1-1 (0-0), joi seara, pe Arena Nationala din Bucuresti, in Grupa F a preliminariilor EURO 2016.

Judecatorii au admis cererea de eliberare conditionata din inchisoare a lui Gheorghe Popescu. Ce spune premierul Victor Ponta
Judecatorii au admis cererea de eliberare conditionata din inchisoare a lui Gheorghe Popescu. Ce spune premierul Victor Ponta

Fostul capitan al nationalei de fotbal, Gica Popescu, este la un pas de libertate. Judecatoria sectorului 4 i-a admis in urma cu cateva ore cererea de eliberare conditionata fostului international roman, dupa un an si 7 luni de inchisoare.

Recomandări
Președintele Klaus Iohannis a promulgat ”legea Ciucă-Ciolacu de protejare a marilor evazioniști”, după cum a acuzat opoziția
Președintele Klaus Iohannis a promulgat ”legea Ciucă-Ciolacu de protejare a marilor evazioniști”, după cum a acuzat opoziția

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit, deși ar fi putut să retrimită actul normativ în Parlament, pentru reexaminare.

VIDEO. Campania electorală oficială din Timișoara a început cu scandal. Îmbrânceli și țipete cu membrii USR și aliații AUR
VIDEO. Campania electorală oficială din Timișoara a început cu scandal. Îmbrânceli și țipete cu membrii USR și aliații AUR

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare a început oficial în Timișoara cu un ... scandal.  

Bucureștenii sunt datornici la căldură și apă caldă cu nu mai puțin de un miliard de lei. Apare riscul unui faliment
Bucureștenii sunt datornici la căldură și apă caldă cu nu mai puțin de un miliard de lei. Apare riscul unui faliment

Compania Termoenergetica, cea care a preluat de la defuncta (prin faliment) Radet transportul și distribuția agentului termic în București are o datorie imensă la producătorul energiei, compania Elcen, deținută de ministerul Economiei.