Ianis Hagi, ovaționat de zeci de mii de fani în Liga Europa. Steven Gerrard: A adus magia în joc

Dată publicare: 21-02-2020 09:06
Dată actualizare: 21-02-2020 10:26
Sursa: dailyrecord.co.uk


Ianis Hagi, eroul meciului Glasgow Rangers - Sporting Braga - 2

Antrenorul Glasgow Rangers, Steven Gerrard, a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Ianis Hagi, care a contribuit decisiv la victoria cu 3-2 în faţa formaţiei Sporting Braga, în prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa.

Echipa Glasgow Rangers a fost condusă cu 1-0 din minutul 11 al partidei, când Fransergio a reușit să fructifice o ocazie. Portughezii și-au majorat avantajul, în minutul 59, prin Ruiz, reducând la tăcere un stadion arhiplin.

Imagini din timpul partidei descoperiți în galeria foto

Golul lui Hagi, din minutul 67, a declanșat o bucurie de nedescris pe stadionul Inbrox, potrivit imaginilor postate de fani din tribune.

Golul egalizator a fost adus de Ayodele-Aribo, în minutul 75, iar reușita senzațională, din minutul 82, a românului a adus isteria în tribune.

Steven Gerrard: "Hagi a adus magia și scânteia"

 

“Ianis Hagi este un talent remarcabil. În această seară a jucat cu o presiune în plus, deoarece tatăl lui se afla pentru prima dată în tribunele stadionului Ibrox. În el se duce o luptă continuă. Nu este vorba numai de talent, este o luptă. Vrea să câștige. El a fost cel care a adus magia și scânteia care ne-a readus în joc. Primul lui gol este extraordinar, șutul cu piciorul stâng, care este piciorul lui mai slab, deși nu sunt încă sigur de asta, a fost ceva remarcabil. Apoi, să aibă curajul să încerce din nou, de la 30 de metri, să aibă o astfel de încredere. Am avut noroc, însă uneori, în fotbal, trebuie să-și creezi singur norocul și el, cu siguranță, merită asta“, a declarat antrenorul Stevand Gerrard, la finalul partidei, potrivit Daily Record.

Și cotidianul Herald Scotland a scris că mijlocașul român a adus "două momente de magie" în meciul câștigat de Glasgow Rangers, o victorie ce oferă o șansă formației lui Ianis Hagi de a se califica în faza următoare, în Liga Europa.

"În modul cel mai potrivit, ultimul cuvânt i-a aparținut lui Hagi, care a reușit chiar să-și uluiască proprii coechipieri. Lovitura liberă a românului de la 25 de metri a luat o deviere de pe zid și a căzut chiar în interiorul porții", se arată într-un articol de pe BBC.

Familia Hagi, prezentă la meci

 

Ianis Hagi a jucat pe toată durata partidei, sub privirile tatălui său, Gheorghe Hagi, prezent în tribună, alături de soție și de fiica sa.

După meci, Ianis a declarat că speră că şi-a făcut părinţii mândrii prin evoluţia lui.

"Întrega mea familie era aici, aşa că este extrordinar. Este prima dată când ei vin aici şi sunt foarte mândru că au fost în tribune. Sunt foarte fericit şi cred că i-am făcut mândri. Îmi fac doar treaba. De fiecare dată când intru pe teren ştiu ce am de făcut. Trebuie să pasez decisiv, să creez şi să marchez. Asta este treaba şi nu se schimbă dacă pierdem, câştigăm sau terminăm la egalitate", a spus Hagi. 

Referitor la victoria de joi seară, jucătorul a adăugat: "Este o importantă victorie, dar este numai prima manşă, acum trebuie să ne gândim la meciul cu St. Johnstone de duminică. Jucăm la trei zile, aşa că nu avem timp să zăbovim pe niciun meci. Trebuie să jucăm manşa a doua, aşa că nimic nu este terminat. Dar suntem încrezători că putem marca la ei şi ne califica. Prima repriza a fost 50-50. Chiar dacă ei conduceau cu 2-0, am avut ocaziile noastre şi le-am ratat. Ei au avut ocaziile lor şi au marcat, asta a fost diferenţa, dar ambele echipe au avut ocazii. Ne-am ridicat nivelul în repriza a doua şi am reuşit să ne fructificăm ocaziile. Este 50-50, este încă deschis, jucăm returul în deplasare, va fi un meci deschis, cu siguranţă", a declarat Hagi jr, potrivit surreycomet.co.uk.

Sursa: dailyrecord.co.uk, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO