EURO 2020, declarat obiectiv de interes national. Cu cine se intrece Capitala in cursa de organizare


Ultimul update: Sambata 14 Decembrie 2013 07:02
Data publicarii: Miercuri 11 Decembrie 2013 19:18
Categorie: Stiri Sport

Campionatul European de Fotbal din 2020 a fost declarat miercuri obiectiv de interes national

Romania si-a depus candidatura in urma cu trei luni, iar pana in primavara trebuie sa aiba dosarul complet, adica drumuri bune si locuri de cazare si parcare. Asta daca vrem ca Bucurestiul sa fie printre cele 13 orase unde se vor juca meciurile Euro 2020.

Ca sa putem dezvolta de urgenta cateva proiecte de imbunatatire a infrastructurii rutiere si de parcare din Bucuresti, Guvernul a declarat azi de interes national turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020.

Daca ne calificam, pe National Arena vor fi meciuri din grupe si saisprezecimi pentru ca stadionul are o capacitate de doar 55.000 de locuri. Pentru etapele superioare, UEFA a cerut ca stadioanele sa aiba minimum 60 de mii de locuri.

EURO 2020 va fi organizat pentru prima data in istorie in mai multe tari europene. Pana acum, o singura federatie sau cel mult doua se ocupau de asemenea evenimente. Pe site-ul sau, UEFA vorbeste despre un adevaraf "festival de fotbal".

Treizeci si doua de tari se bat pentru cele 13 locuri. Romania candideaza cu National Arena, dar tarile vecine, cum ar fi Bulgaria, Grecia, Ungaria, Polonia, Ucraina au si ele stadioane moderne, ca sa nu mai vorbim despre cele din Munchen, Londra, Madrid sau Barcelona.

"Daca vin la Bucuresti din tarile puternice ale Uniunii Europene, respectiv Germania, Anglia, Olanda, Bucurestiul va fi full de suporteri din aceste tari, Centrul Vechi va fi plin si toti comerciantii vor fi cei mai fericiti. Ar insemna cateva milioane de euro, bani care vin in Romania.", explica Cristian Hostiuc de la Ziarul Financiar.

Cea mai buna recomandare pe care o avem in palmaresul de organizatori este finala Europa League de anul trecut, dintre Altetico Madrid si Atletic Bilbao. Atunci au venit in capitala 52 de mii de microbisti, dintre care 30 de mii au fost straini.

"Le multumesc celor de la UEFA pentru entuziasmul cu care au primit candidatura orasului Bucuresti la organizarea Euro 2020" - Mircea Sandu, seful FRF.

Pana in aprilie anul viitor Romania trebuie sa depuna dosarul complet de candidatura la UEFA prin care sa arate ca avem totul pus la punct. De la autostrazi si parcari pana la locuri de cazare pentru fotbalisti si zecile de mii de suporteri.

VIDEO PROTVPLUS.RO