"Meciul" transferurilor din fotbal, la al 31-lea termen. Martorii, amnezici


Ultimul update: Marti 07 August 2012 02:21
Data publicarii: Miercuri 11 Mai 2011 16:44
Categorie: Stiri Sport

Tribunalul Bucuresti a fost astazi terenul pe care evolueaza "greii" fotbalului romanesc. Dosarul transferurilor frauduloase de fotbalisti a ajuns la cel de-al 31-lea temen de judecata.

Pe langa patroni si impresari, ca George Copos, Cristi Borcea sau Gica Popescu, ar trebui sa treaca pragul salii de judecata si capitanul nationalei, Cristi Chivu. El a fost citat ca martor, insa a decis sa nu vina la proces, pentru ca, spun avocatii, are un bun motiv. In aceasta seara, echipa sa, Internazionale Milano, are meci in cupa Italiei. Nu se stie inca daca instanta il va amenda pentru aceasta absenta sau daca va mai fi chemat sa depuna marturie.

De altfel, nu doar Cristi Chivu se afla printre absenti. Nu au venit astazi nici Meme Stoica, nici Jean Padureanu sau Giovanni Becali. Toti sunt suspectati de procurorii DNA ca ar fi facut, in urma cu mai bine de 10 ani, aproximativ 12 transferuri dubioase. Acestea ar fi prejudiciat cluburile de fotbal cu aproximativ 10.000.000 de euro.

Martorii n-au prea fost de folos si asta deoarece fie au spus ca nu stiu cum s-au facut transferurile suspectate de DNA, fie ca nu isi mai aduc aminte ce s-a intamplat la sfarsitul anilor 90, inceputul anilor 2000. Ironia e ca toti martorii sunt propusi de procurorii anticoruptie.

In fata judecatorilor s-au prezentat, rand pe rand, oameni precum Gheorghe Mocusa, fost secretar in Ministerul Justitiei si fost procuror. El a facut parte din Consiliul de Administratie al clubului Dinamo Bucuresti. De asemenea, au mai fost chemati in instanta fotbalistii Catalin Munteanu si Denis Serban, precum si liberalul Radu Stroe.

Acesta este cel de-al 31-lea termen de judecata in acest dosar si, dupa cum evolueaza lucrurile, este putin probabil ca procesul sa fie finalizat anul acesta. Cert este ca toti inculpatii afirma ca sunt nevinovati si spera intr-o achitare.

Afla ce dinamovisti sunt luati la intrebari dupa meciul cu Steaua
Dinamovistul Andrei Margaritescu a fentat arestul pentru ca joaca fotbal
Fostul portar al lui Dinamo, Cristian Munteanu, in fata procurorilor
VIDEO PROTVPLUS.RO