Ce spune Mirel Rădoi despre preluarea naționalei mari de fotbal a României

Ultima actualizare: 20-11-2019 09:40
Rădoi
Agerpres

Selecţionerul naţionalei de tineret, Mirel Rădoi, a făcut primele declarații despre posibiliatea de a prelua naționala mare, după demisia lui Cosmin Contra.

  

Rădoi la naționala mare

 

Rădoi a declarat, după remiza cu Irlanda de Nord, că este prea devreme să se discute despre preluarea primei reprezentative, subliniind că mai sunt multe lucruri ce trebuie să fie lămurite.

„Nu e momentul să discutăm acum, după ce abia am terminat meciul acesta. Sunt multe lucruri care trebuiesc lămurite. Din punctul meu de vedere Cosmin Contra cred că s-a grăbit. Trebuia să rămână. Eu aş fi preferat să rămână până la baraj. Dacă el crede că poate aduce calificarea la EURO, cred că ar fi cel mai indicat în momentul de faţă”, a declarat Rădoi la Pro X.

Postul de selecționer al echipei naționale este vacant după ce Cosmin Contra, a anunţat, luni noaptea, după înfrângerea cu Spania (scor 0-5), că nu va mai continua la conducerea primei reprezentative.

România U21 - Irlanda de Nord U21, 0-0

 

Naționala de tineret a terminat la egalitate cu echipa Irlandei de Nord, 0-0, marţi seara, pe Stadionul ''The Showgrounds'' din Ballymena, în Grupa a 8-a a preliminariilor Campionatului European de fotbal Under21 din 2021.

Tricolorii, susţinuţi de câteva sute de suporteri, nu au reuşit să se impună, deşi au dominat meciul şi şi-au creat multe ocazii de gol.

Prima ocazie a fost ratată de Man (min. 7), care a reluat peste poartă după un corner. Mihăilă (min. 31) a tras de la 25 metri, dar şutul a fost prins de portar. Grigore (min. 34) a testat vigilenţa portarului advers cu un şut înşelător, dar Gartside a respins în corner. O mare oportunitate a ratat Mihăilă (min. 41), care a reluat peste poartă din poziţie ideală, la centrarea lui Adrian Petre.

Meci greu pentru tricolorii mici

 

După pauză, Petre a avut şansa golului (min. 50), dar a tras pe lângă poartă din careu.

Irlanda de Nord putea deschide scorul (min. 59), când McCann a reluat pe lângă cu capul, după o ieşire greşită a portarului Vlad. Goalkeeper-ul echipei FCSB a respins lovitura de cap a lui Dunwoody (min. 62), momentele bune ale gazdelor continuând cu o lovitură liberă executată de Boyd Munce (min. 73), în plasa laterală.

Man putea decide soarta partidei (min. 76), dar şutul său din marginea careului a fost respins de Gartside.

România a rămas în zece oameni, Chindriş primind al doilea cartonaş galben, iar tricolorii au acuzat şocul, dar Vlad (min. 81) a reţinut un şut al lui Boyd Munce din marginea careului.

Finalul a fost pe contre, fiecare echipă trecând pe lângă gol. Ciobanu a executat o lovitură liberă (min. 90+1), dar Gartside a fost la post. Parkhouse (min. 90+2) a reluat pe lângă din careu, la un atac supranumeric al gazdelor, iar pe contraatac, Adrian Petre a trimis pe lângă ţintă de la 15 metri (90+2).

În alt meci, contracandidata la prima poziție din grupă, Danemarca, a surclasat Malta cu 5-1.

În clasament, Danemarca ocupă primul loc, cu 15 puncte (5 jocuri), urmată de România, 10 puncte (5 j), Finlanda, 7 puncte (5 j), Ucraina, 3 puncte (4 j), Irlanda de Nord, 3 puncte (5 j), Malta, 1 punct (4 j).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO