Antrenamentele sportive în aer liber au fost reluate. Ce reguli trebuie să respecte copiii

Ultima actualizare: 02-06-2020 09:54

Antrenamentele sportive în aer liber au fost reluate, dar nimic nu mai este la fel ca înainte de pandemie. Copiii pasionați de fotbal, de pildă, trebuie să se obișnuiască acum cu lipsa colegilor.

Puștii nu au voie să interacționeze între ei și fiecare folosește propria minge.

După două luni de pauză, Andrei aştepta cu nerăbdare să revină pe terenul de fotbal.

Andrei: "Am fost foarte bucuros în sinea mea, nu m-am bucurat aşa că un fel de copil mic, m-am bucurat în sinea mea ca un copil mare."

De antrenamente se bucură şi David, cu toate că ar fi vrut să se joace împreună cu colegii săi. Dar respecta cu sfinţenie noile măsuri de siguranţă.

David: "De câte ori trebuie să venim la antrenament, trebuie să ne dezinfectăm pe mâini şi să păstrăm distanta."

La acest club din Braşov, regulile sunt stricte. Micuţii sunt lăsaţi de părinţi în apropiere de teren. De acolo sunt preluaţi de un angajat care le măsoară temperatura corporală. Apoi copiii îşi dezinfectează mâinele şi păşesc pe un covor îmbibat cu clor.

Silvia Blaj: "Copiii vin de acasă cu propria sticlă de apă şi nu pot să intre în vestiare. Ajunşi pe teren nu se pot atinge şi nici măcar nu se pot apropia unul de celălalt. Dacă vor să se antreneze cu mingea, fiecare foloseşte propriul balon."

Ciprian Jurubescu, președintele clubului de fotbal din Brașov: "În total în cadrul clubului sunt înscrişi aproximativ 300 de copii, iar în acest moment ne desfăşurăm activitatea cu aproximativ 50% din ei. Părinţii sunt extaziaţi că au reuşit să iasă din casă, ne cer antrenamente individuale şi pentru ei."

Puștii nu au renunţat la antrenamente nici în perioada în care au stat în casă şi s-au adaptat situaţiei.

Pentru că ieri a fost 1 iunie, micii sportivi au avut parte de o surpriză. Au primit un tort, dar nu au putut sufla în lumânări, iar fiecare şi-a luat la pachet porţia de desert.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO