Andrea Agnelli susţine că proiectul Super Ligii va avea succes şi fără cluburile engleze

Dată publicare: 21-04-2021 11:12
Dată actualizare: 21-04-2021 11:15


Andrea Agnelli

Proiectul Super Ligii de fotbal va merge înainte şi se va bucura sută la sută de succes, în pofida retragerii celor şase cluburi din Premier League, a declarat preşedintele lui Juventus şi vicepreşedintele noii competiţii europene, Andrea Agnelli.

Interviul lui Agnelli a fost luat după reuniunea de marţi a fondatorilor Super Ligii, în urma căreia Manchester City, actualul lider din Premier League, FC Liverpool, Manchester United, Tottenham Hotspur, Arsenal Londra şi Chelsea Londra au confirmat retragerea din competiţie.

''Există un pact de sânge între cluburile noastre şi vom merge înainte'', a declarat Agnelli pentru La Repubblica, atunci când a fost întrebat de şansele proiectului după retragerea unor cluburi.

În urma reacţiilor şi protestelor ferme din partea jucătorilor, fanilor, autorităţilor fotbalului şi oamenilor politici, Super Liga are acum doar şase membri fondatori, câte trei din Spania şi Italia, la doar 48 de ore după lansarea proiectului, duminică.

Agnelli susţine însă că proiectul Super Ligii are 100% şanse de succes şi nu reprezintă o ''ameninţare'' pentru campionatele naţionale, iar cluburile angajate au intenţia de a continua să joace şi în cupele europene.

UEFA a ameninţat cluburile participante la Super Ligă cu excluderea din competiţiile interne şi cele internaţionale, însă Agnelli este sigur că aşa ceva nu se va întâmpla.

''Ar fi un abuz grav. Ameninţările lor sunt ilegale şi dacă se va întâmpla aşa ceva, nu ar fi doar un monopol, ci o dictatură. UEFA şi FIFA fac venituri cu jucătorii noştri, dar nu ne ajută în momentele de criză. Trebuie să aleagă, fie sunt autorităţi de reglementare sau sunt promotori comerciali'', a adăugat preşedintele lui Juventus.

Agnelli a precizat că Super Liga a comunicat cu UEFA şi FIFA, sperând la negocieri deschise cu forurile internaţionale. El a adăugat că UEFA ar trebui să facă o propunere Super Ligii, care va fi evaluată, pentru că altfel ''va exista o confruntare pe motive tehnice şi juridice''.

După anunţurile făcute de cele şase cluburi engleze, au mai rămas angajate în Super Ligă trei cluburi din Spania, Real Madrid, FC Barcelona şi Atletico Madrid, precum şi trei din Italia, Juventus Torino, Inter Milano şi AC Milan.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO