Mircea Sandu pune presiune pe Argentina. Variantele de rezerva pe care le pregateste seful FRF

Arena

Asociatia de Fotbal din Argentina (AFA) a anuntat, luni seara, pe site-ul oficial, ca a decis suspendarea meciului amical cu Romania, programat la 10 august, la Bucuresti, dupa demiterea selectionerului Sergio Batista.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca a trimis o scrisoare omologului sau argentinian Julio Grondona, prin care ii cere "expres" sa aduca nationala la Bucuresti, pentru amicalul din 10 august, si ca alti adversari ar putea fi Portugalia sau Franta.

"Acest meci cu Argentina a fost angajat din octombrie 2010, cu agentia imputernicita a federatiei argentiniene pentru meci. Are clauze foarte clare, prezenta celei mai bune echipe: Messi, Tevez, Higuain, Mascherano. Efortul este urias din partea noastra, emotiile suporterilor de asemenea. Dupa primele reactii din presa, din iulie, pe 21 iulie, m-am adresat lui Julio Grondona, presedintele federatiei, in care i-am solicitat sa intervina la cluburi, apoi si companiei. Azi m-am adresat din nou lui Julio Grondona, dupa ce am vazut un mic comunicat. Nici nu stiu daca sa tin cont de el. Mi se pare ca este inca de neluat in seama. M-am adresat lui Grondona cu o scrisoare in care ii cer expres sa participe nationala Argentinei cu minim patru vedete. Am incheiat spunandu-i ca ma voi adresa FIFA pentru daune substantiale", a declarat Sandu.

De asemenea, Sandu a precizat ca o solutie pentru inlocuirea Argentinei este Portugalia si a mentionat ca a trimis o scrisoare in acest sens presedintelui federatiei portugheze, Gilberto Madail. "Am luat lista cu meciuri de pe site-ul FIFA, cred ca doar Andorra nu are meci. Cu Uruguay avem contract semnat pentru un meci in februarie 2012. Portugalia e o solutie, i-am facut o scrisoare lui Madail, il rog sa accepte daca poate sa vina la noi in locul Luxemburgului. Daca nici Portugalia nu vine, nu ramane decat sa-l inauguram la un moment propice, la meciul oficial cu Franta, din septembrie", a adaugat Sandu.

Asociatia de Fotbal din Argentina (AFA) a anuntat, luni seara, pe site-ul oficial, ca a decis suspendarea meciului amical cu Romania, programat la 10 august, la Bucuresti, dupa demiterea selectionerului Sergio Batista. Meciul amical Romania - Argentina era programat la 10 august, la inaugurarea Arenei Nationale.

Citește și
Stadionul National Lia Manoliu - 7
Stadionul "Lia Manoliu" e 95% gata. Cum arata inainte de marele meci Romania - Argentina
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

 

"Dupa o discutie telefonica intre Sergio Batista si presedintele AFA, Julio Grondona, Batista a lasat la latitudinea Comitetului Executiv decizia privind activitatea sa la conducerea echipei nationale. Astfel, Comisia Nationala de Selectie a decis rezilierea contractului lui Sergio Batista si suspendarea meciului amical cu Romania, din luna august", a anuntat AFA, pe site-ul oficial.

Meciul amical Romania - Argentina era programat la 10 august, la inaugurarea Arenei Nationale.

Federatia Romana are 2 saptamani in care sa caute un nou adversar pentru inaugurarea noului stadionul, National Arena. O posibila varianta ar fi o alta tara din America de Sud, Uruguay, echipa ce a castigat Copa America, turneu in care a invins chiar Argentina.

Unul dintre motivele pentru care Argentina a anulat amicalul cu Romania ar putea fi presiunile celor doi granzi din Spania, Real si Barcelona, scrie ProSport. Pe 14 august, adica la patru zile dupa Romania - Argentina, se joaca Supercupa Spaniei, iar Real si Barcelona nu vor ca jucatorii sa se accidenteze intr-o partida amicala. In discutie au fost Messi, Gabi Milito si Mascherano, de la catalani, si Di Maria, Gago si Higuain, de la "galactici". Argentina ar fi pierdut 900.000 de euro daca ar fi acceptat sa bifeze amicalul fara Messi, Mascherano sau Higuain.

Gica Popescu a declarat imediat dupa aflarea vestii ca anularea meciului a fost acceptatata si din cauza presiunilor Barcelonei si Realului: "Nu ar fi fost mai bine daca Argentina ar fi venit fara vedetele ei, pentru ca fanii au platit ca sa ii vada pe Messi si ceilalti"

Articol recomandat de sport.ro
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Citește și...
Bute i-a scos pe romani in strada, dupa 17 ani. Piata Universitatii, ca dupa meciul cu Argentina
Bute i-a scos pe romani in strada, dupa 17 ani. Piata Universitatii, ca dupa meciul cu Argentina

De 17 ani nu mai iesisera romanii pe strazi, mandri ca pot flutura tricolorul pentru ca unul de-al lor este campion. Ultima oara se intampla in 1994, dupa acea victorie magnifica a Generatiei de Aur a lui Hagi, cu 3-2, impotriva Argentinei lui Maradona.

Stadionul
Stadionul "Lia Manoliu" e 95% gata. Cum arata inainte de marele meci Romania - Argentina

Scaunele de la tribuna oficiala sunt montate, la fel si sistemul audio- video. In cateva zile va rasari si gazonul, pe care speram ca Nationala va castiga cat mai des.

Dacia Duster isi schimba numele ca sa fie vanduta in Brazilia si Argentina
Dacia Duster isi schimba numele ca sa fie vanduta in Brazilia si Argentina

SUV-ul fabricat si in Romania, pleaca in America Latina. Masina se va numi Renault Duster si a fost redesenata si finisata la interior, pentru un confort si un aspect mai placut fata de cel disponibil romanilor.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă de 64 de ani aproximativ 140.000 de euro, a informat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).