Zi splendidă pentru plimbări la munte. Iubitorii de natură au plecat cu ghizi în Făgăraș

Dată publicare: 21-04-2018 18:37
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


A fost o zi splendidă, ideală pentru o ieşire la aer curat în acel moment al anului în care iarbă este mai verde şi mai frumoasă ca oricând.

În funcţie de stare şi de gust unii au preferat să lenevească, să bea şi să mănânce, în timp ce alţii au luat la pas poienile în floare.

Pe Valea Cerbului a fost atât de plăcut încât oamenii şi-au răcit băuturile în pârâu. Unii şi-a făcut provizii serioase în caz că vine marea secetă.

Pentru cei melancolici din fire au înflorit poienile. După o iarnă târzie sunt în sfârşit pline de brânduşe, viorele şi desigur toporaşi.

 

Această imagine rară cu o pajişte violet şi munţi înzăpeziţi a fost surprinsă pe Valea Sâmbetei, la poalele munţilor Făgăraş. Magia durează cel mult 10 zile, iar iubitorii de natură ştiu asta şi merg special să facă fotografii.

Clienţii ghizilor montani specializaţi în astfel de cricuite sunt în general turişti străini avizi să vadă natură sălbatică. Banalul ghiocel, de exemplu, este pe cale de dispariţie în Europa. În plus pot vedea la noi flori care se găsesc doar în Carpaţi.

Un tur de trei zile în care turistul beneficiază de transport, masă, şi cazare costă în medie 400 de euro de persoană. În preţ, este inclus şi ghidul, care percepe 150 de euro pe zi.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Tags: munte, fagaras,


VIDEO PROTVPLUS.RO