Aglomeratie pentru un post de stewardesa. De ce sunt gata tinerele romance sa abandoneze scoala

×
Codul embed a fost copiat

Zeci de tinere cu spirit de aventura si-au incercat, sambata, sansele la Cluj, intr-o preselectie organizata de o companie de zbor din Arabia Saudita.

Salariul de 2000 de euro si posibilitatea de a calatori in toata lumea au fost principalele motive care le-au facut pe fete sa lase in urma studii sau cariere incepute in alt domeniu, pentru un post de stewardesa. Au fost 4 pe loc, iar angajatorul le-a cerut ca vorbeasca limba engleza, sa stie sa inoate, sa aiba peste 1 metru 57 si sub 35 de ani.

"Buna-ziua, numele meu este Roxana. Ma bucur sa va vad. Va doresc un zbor placut…sa va bucurati de el" - asa le-a dovedit Roxana, de 24 de ani, celor din juriu, ca este pregatita pentru meseria de stewardesa. A terminat facultatea de Studii Europene, insa viseaza sa mearga la serviciu printre nori si sa vada lumea de sus.

Roxana Miclaus, concurenta: "Imi place foarte mult sa calatoresc, banii sunt atractivi si impreuna fac jobul ideal. Postul pe care l-as fi ales ar fi fost asistent de resurse umane si as fi avut un salariu de 1500 lei, dar aici va fi mult mai mare, am inteles ca e 2000, 3000 de dolari."

Plina de sperante este si Madalina, de 22 de ani. Este studenta la Finante Banci in anul 2, insa e gata sa renunte la facultate pentru visul de a fi insotitoare de bord.

Citește și
Mona Lisa de la Certeze
Reportaj Stirile ProTV: "Gioconda" si "Car cu boi" coboara in sufrageriile osenilor din Certeze, muzeul copiilor
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Madalina, concurenta: "Este o meserie foarte frumoasa, cu multe beneficii. In primul rand, ai ocazia sa vezi multe locuri noi si oameni interesanti…si, de ce sa nu recunoastem, si motivatia financiara. Traim in Romania si stim ca salariile nu sunt pe masura…meriti mai mult decat iti ofera tara."

Nu toate concurentele au iesit din examen cu zambetul pe buze. Alina, de 29 de ani, a venit pentru acest interviu tocmai din Bucuresti. Dar nu a fost ziua ei norocoasa.

Alina Lavrea, concurenta: "Nu am fost selectata. Banuiesc ca au un criteriu pe care ei il stiu si au si un profil psihologic si probabil ca undeva am gresit."

O domnisoara care a fost angajata ca stewardesa la compania araba in urma cu jumatate de an isi poarta acum mandra uniforma si le da sfaturi concurentelor care viseaza la aceeasi slujba: "Noi de exemplu am asteptat 5 luni la problemele acestea, voi nu o sa asteptati atat".

Oferta companiei arabe suna promitator:

Steluta Racolta, angajator: "Un contract de munca pe doi ani, iar pe aceasta perioada salariul de incadrare este de 2000 de dolari."

In urma selectiei, doar 20 de fete vor fi angajate de compania araba.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Singurul roman care a
Singurul roman care a "invadat" Anglia are un nou loc de munca. Cum este viata pentru Victor Spirescu de cand este "londonez"

Romanul Victor Spirescu si-a gasit un nou loc de munca la Londra, in constructii, dupa ce a fost nevoit sa plece de la precedenta slujba pe care o avea la o spalatorie de masini, din cauza atentiei excesive pe care i-a acordat-o presa britanica.

Reportaj Stirile ProTV:
Reportaj Stirile ProTV: "Gioconda" si "Car cu boi" coboara in sufrageriile osenilor din Certeze, muzeul copiilor

O noua moda a aparut in Tara Oasului, in celebra comuna Certeze, locul cu cei mai multi romani plecati la munca in strainatate.

"Cadourile nu-mi inlocuiesc mama." Traumele copiilor parasiti de parintii care pleaca in strainatate

Pentru copiii care au parintii plecati la munca, in strainatate, bucuria revederii de sarbatori s-a terminat, odata cu intoarcerea oamenilor la munca.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.