Zeci de oameni au participat la un protest in Oradea, ca sa atraga atentia asupra malpraxisului. Cine a initiat manifestatia

Dată publicare: 25-05-2017 07:33
Dată actualizare: 28-05-2017 07:30


Zeci de oameni au protestat, miercuri, la Oradea, in fata Palatului de Justitie, ca sa atraga atentia asupra malpraxisului.

Multi dintre cei care au participat la manifestatie spun ca, de ani de zile, isi cauta dreptatea in instante, dupa ce au pierdut fiinte dragi din cauza unor erori medicale.

Oamenii au purtat pancarte si tricouri cu mesaje in care condamna erorile si neglijenta din spitale.

Cea care a initiat protestul este o mama care si-a pierdut copila in varsta de aproape 6 ani. Cazul Patriciei a fost prezentat de Stirile Pro Tv in 2010.

Fetita a ajuns la spital dupa ce i s-a facut rau de la o prajitura, iar familia sustine ca medicii ca nu au avut grija de ea. Oamenii au cautat dreptate in instanta si, in urma cu cateva saptamani, judecatorii au decis ca doctorita incriminata e nevinovata.

Delia Scorte - mama Patriciei: "Dorim ca aceste cazuri sa inceteze. Malpraxisul exista! Si trebuie sanctionat, pentru ca iertindu-l si inchizind ochii in fata lui nu vom face decat sa il incurajam."

Razvan Doseanu - avocatul familiei: "Dispretul total fata de copilul care agoniza cu o temperature de 42 de grade Celsius, tinind-o timp de peste 3 ore jumate. A transferat-o in momentul in care fetita era in coma de gradul III."

Si pentru doi soti, viata s-a schimbat radical in urma cu 8 ani. Fiul lor a ramas paralizat, iar oamenii dau vina pe doctori.

Parinti: "Sentinta s-a dat in favoarea medicilor datorita celor 10 la 1 semnaturi."

Reporter: "Si intre timp cine are de suferit?"

Parinti: "Noi si el care nu mai vorbeste, care acum 8 ani de zile era student la medicina."

Un alt parinte isi creste singur copilul de 10 ani, dupa ce sotia lui a murit cand a adus pe lume bebelusul. Dupa ani grei de procese, verdictul judecatorilor a fost: "malpraxis". Nu e suficient insa, spune barbatul.

Parinte: "Nu mi se pare corect sa gresesti, adica o greseala care nu mai poate fi indreptata. Au primit o pedeaspa prea usoara, mult prea usoara."

Parinte: "Daca noi nu luam atitudine, nu se va schimba absolut nimic si sunt foarte multe institutii cu probleme foarte grave."

Protestul, care a fost unul pasnic, s-a incheiat dupa aproximativ doua ore.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO