Yoga cu capre, la modă în SUA. Un nou studiu arată că animalele preferă oameni veseli

Dată publicare: 30-08-2018 19:01
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Yoga cu capre, la modă mai ales în Statele Unite, nu e doar un moft. Un nou studiu demonstrează că aceste animale pot descifra expresiile faciale ale oamenilor.

Și îi preferă pe cei veseli și mai puțin pe morocănoși.

Zâmbete și multă duioşie stârnesc iezii drăgălaşi, care se lasa mângâiaţi. Aflăm, însă, din concluziile unui nou studiu, că şi căpriţele sunt fericite dacă văd fețe zâmbitoare în jur.

Cercetătorii britanici au adus primele dovezi potrivit cărora caprele pot să facă distincţie între diferite expresii faciale umane. Şi preferă să aibă de a face cu oameni fericiţi!

În studiul publicat în revista Societăţii regale pentru promovarea ştiinţei, echipa de cercetători descrie modul în care 20 de ierbivore, de la un sanctuar pentru animale din Kent, interacţionează cu imagini pozitive, respectiv negative.

Căpriţele au zăbovit mai mult în dreptul fotografiilor înfăţişând chipuri vesele şi le-au cercetat cu atenţie.

Cumva fără explicaţii ştiinţifice, deja era făcută o legătură între capre şi fericire. Mai ales în Statele Unite, unde yoga cu capre a devenit o modă.

Doctorul Alan Mc Elligott, care a coordonat studiul, spune că sunt importante implicaţiile modului în care oamenii interacţionează cu animalele domestice. Pentru că abilităţile lor de a percepe emoţii umane ar putea fi generale, şi nu limitate doar la câini şi pisici.


VIDEO PROTVPLUS.RO