Vrei sa scapi de lopata pentru deszapezire? Ia-ti un sistem de incalzire


Ultimul update: Joi 01 Noiembrie 2012 21:39
Data publicarii: Luni 24 Ianuarie 2011 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Romanii cu dare de mana isi curata in aceasta iarna curtea si trotuarul prin apasarea unui singur buton. Asta pentru ca isi permit un sistem revolutionar de incalzire in asfalt. Ceilalti muritori isi vad mai departe de lopata.

Si merge treaba, spun comerciantii care simt ca li se dezgheata afacerile chiar daca sezonul este unul rece.

Locatarii unui bloc nu s-au trezit dimineata sa faca putina munca patriotica in parcare. Sub asfaltul gros de 6-12 centimetri se afla niste cabluri, care odata incinse distrug toata gheata. Instalatia functioneaza doar patru ore pe zi.

"Instalarea unui astfel de sistem dureaza maxim o zi, iar costurile sunt intre 10 si 15 euro pe metrul patrat", spune Ana Maria Iosefide, director la o companie ce se ocupa cu pardoseli incalzite.

Si nici nu trebuie sa il porneasca cineva. Senzorii de raceala si de umezeala "simt" zapada. Pentru ca instalatia are sigurante, riscul de electrocutare este, practic, exclus.

O astfel de jucarie consuma curent cam de 100 de euro lunar pentru o suprafata de 30 metri patrati. Dar trebuie montata vara. Asa ca in aceasta iarna nu va ramane decat sa puneti mana pe lopata sau, pentru eficienta, va luati o masina de curatat nametii. Grabiti-va, majoritatea magazinelor si-au epuizat stocurile.

Dupa ce v-ati facut luna masina, cu siguranta o sa vreti sa va asezati pe un scaun cu incalzire. Daca nu aveti asa ceva din fabricatie, se rezolva.

"Este o lucrare relativ simpla, presupune insa demontarea scaunelor de pe masina, ceea ce face ca lucrarea sa dureze 2-3 ore", spune Mihai Tache, managerul unei firme de incalzire auto.

Ulterior, se conecteaza de la sistemul electric al autoturismului. Kitul si montarea lui costa in total 600 de lei.

Tags: zapada, incalzire,

Deszapezirea in Bucuresti. Mai mult pe Centru si pe bulevarde
Zapada a inchis zeci de drumuri. Patru trenuri anulate din cauza viscolului
VIDEO PROTVPLUS.RO