Valea Dorului, capitala distractiei! Este singura zona buna de schi

Ultima actualizare: 04-04-2012 10:40

Capitala distractiei din Bucegi se numeste Valea Dorului si se afla in Sinaia. Cel putin deocamdata, doar pe partiile din aceasta zona este suficienta zapada pentru ca turistii sa schieze in conditii perfecte.


Oamenii au inceput sa se inghesuie la telescaun din zori si stau la cozi pana noaptea. Caldura si ploaia din aceasta saptamana nu prea i-au ajutat pe administratorii partiilor de schi de pe Valea Prahovei

A nins cum trebuie doar in zonele inalte, de peste 1200 de metri, asa ca singurele partii care ofera conditii de invidiat schiorilor sunt cele din Valea Dorului. Iar turistii stiu asta, si-au pus schiurile in picioare si nu vor sa piarda niciun minut de vreme buna si distractie. 

In acest sfarsit de saptamana peste 15.000 de turisti au mers pe Valea Prahovei. Si parca toti au vrut sa fie sambata la Sinaia, pe Valea Dorului.

Zapada trece de jumatate de metru, iar daca incepatorii stau la poalele muntelui, schiorii mai experimentati fug pe partiile mai dificile de pe Valea lui Carp sau Drumul de Vara.

Dupa o zi intreaga pe partie turistii s-au incalzit cu vin fiert si bucate alese.

In celelalte statiuni de pe Valea Prahovei, zapezile sunt asteptate din aceasta noapte. Dar meteorologii spun ca abia la inceputul saptamanii viitoare va ninge serios. Veste grozava pentru miile de turisti care vor sosi la munte, de Craciun.

La Predeal, saniuta a fost de baza, iar stratul nu prea gros de zapada a fost perfect pentru incepatorii intr-ale sporturilor de iarna.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO