11 milioane de euro in 4 zile, doar pentru cazare. Incasari uriase pentru patronii de pe litoral

Ultima actualizare: 17-10-2012 12:31

Weekend-ul prelungit de 1 Mai le-a adus venituri fabuloase celor care lucreaza in turism. In 4 zile libere romanii au cheltuit aproape 11 milioane de euro doar pentru cazare, plus alte zeci de milioane pe mancare si bautura.

Asa cum era de asteptat trei sferturi din bani au intrat in conturile patronilor de pe litoralul nostru, pe care vremea i-a ajutat din plin.

Incasarile au fost generoase fata de ultimii ani. Diferentele sunt enorme fata de 1 Mai 2011, care a fost unul ploios si friguros. Anul trecut au fost la mare doar 20.000 de turisti, poate si pentru ca sarbatoarea a picat intr-o duminica asa ca sejurul nu a fost unul prelungit.

Totusi, romanii care au petrecut weekend-ul de 1 Mai 2011 la mare nu au cheltuit mai mult de doua milioane de euro.

Atat de multi turisti au fost in aceste zile pe litoral, incat patronii barurilor de pe plaja erau cat pe ce sa ramana fara racoritoare si bere.

Nimeni nu regreta ca a aruncat cu bani, chiar daca multi recunosc ca si-au depasit cu mult bugetul planificat.

40.000 de turisti si au petrecut minivacanta in Mamaia, Costinesti si Vama Veche. Fiecare a platit 43 de euro pe zi pe cazare si mic dejun, ceea ce inseamna ca intr-o singura zi s-au cheltuit 1.720.000 euro.

Daca tragem linie constatam ca in 4 zile s-au facut incasari de 6.880.000 euro si aici nu e vorba de consumatia de pe plaja, terase sau cluburi.

Multi romani au ajuns de 1 Mai si la inaltime. Cifrele hotelierilor arata ca 20.000 de turisti s-au cazat in varf de munte si au cheltuit trei milioane si jumatate de lei, de doua ori mai mult fata de anul trecut.

In ceea ce ii priveste pe cei care au petrecut in strainatate, agentiile de turism vorbesc despre aproape 5000 de romani.

Asa cum era de asteptat aproape jumatate dintre ei au ales Bulgaria, unde au platit numai pentru cazare 160.000 de euro. Probabil inca pe atat pentru mancare si bautura.

Datele berarilor arata ca anul aceste romanii au consumat 50 de milioane de litri de bere fata de 25 de milioane anul trecut.

Cresteri s-au inregistrat si la carne, unde vanzarile au fost mai mari cu 20% fata de 2011.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO