Un viceprimar din judetul Iasi este acuzat ca ar fi furat de la gura saracilor. "A carat cu tomberoanele tot ce s-a adus"

Ultima actualizare: 02-08-2014 07:18

Poveste stanjenitoare in judetul Iasi. Viceprimarul de la Podul Iloaiei este acuzat ca ar fi furat de la gura nevoiasilor.

Si-ar fi insusit o parte din ajutoarele trimise de Uniunea Europeana care ar fi trebuit sa le asigure cat de cat traiul unor pensionari saraci. La furt l-ar fi ajutat si alti colegi din primarie.

Saptamana trecuta, administratorul primariei a vazut cum mai multi colegi de-ai sai, in frunte cu viceprimarul, incarca alimentele trimise de Uniunea Europeana.

"A carat cu tomberoanele tot ce s-a adus de la Uniunea asta Europeana pentru copii necajiti, pentru oamenii", a spus o femeie.

"Care nu fura? De la cel mai mic, la cel mai mare. Fura si ei de sus. Astia de jos fura si ei ce mai gasesc", a spus o alta femeie.

Nevoiasii se plang ca in loc de 5 litri de ulei si 3 kilograme de zahar, unii au primit doar cate un kilogram, altii deloc.

"Trebuia sa ne dea si ulei, trebuia sa dea si zahar. Zahar ne-a dat cate un kilogram, nu ne-a dat ceea ce trebuia sa ne dea", a povestit o femeie.

Presedintele comisiei care se ocupa de ajutoare este chiar viceprimarul aratat acum cu degetul.

Reporter: Nu stiti cat lipseste?

Viceprimarul, Iustin Haliga: Eu nu stiu sa fi lipsit alimente.

Reporter: Dumneavoastra, ca presedinte de comisie, nu stiti mai nimic?

Viceprimarul, Iustin Haliga: Eu nu am stat jos la distribuirea de alimente. Eu nu stiu de nici o lipsa la alimente.

"Nu stim nimic, dar este o problema politica. Daca cineva vrea sa faca cercetari, sa faca", a spus primarul Gabi Istrate.

Administratorul primariei, cel care ar fi vazut toate scenele, a facut o sesizare la politie. Agentii vor sta de vorba cu toti cei care ar fi trebui sa primeasca alimente.

Uniunea Europeana a trimis anual la Podu Iloaiei aproape 9 tone de ulei, peste 4 tone de zahar si in jur de 35 de tone de faina.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO