Un tânăr în scaun cu rotile a reușit să ia permisul, la Târgu Jiu. Pe ce maşină a mers

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Un tânăr din Gorj, dependent de scaunul cu rotile, a putut, după ani întregi de ambiţie şi tenacitate, să susţină examenul pentru a obţine permisul auto.

Deşi nu îşi poate folosi picioarele, a dovedit atenţie, cunoştinţe temeinice şi dibăcie, pe o maşină condusă manual, aşa că luat proba de traseu din prima. Bucuria este cu atât mai mare cu cât Daniel este prima persoană cu dizabilităţi din judeţ care a trecut de acest hop, inclusiv datorită unei maşini perfect adaptate nevoilor sale.

Daniel Zoltan, de 32 de ani, s-a lovit la coloană vertebrală, şi de atunci e dependent de un scaun cu rotile. Dar visul său de a conduce o maşină, şi de a nu mai depinde de rude sau prieteni pentru a se deplasa pe distanţe lungi - marţi i s-a împlinit.

În toată Oltenia nu există vreo şcoală auto care să aibă o maşină special adaptată acestor şoferi. Până la urmă, patronul unei şcoli din Târgu Jiu a investit 8.000 de euro într-un asemenea vehicul.

"Foarte greu ca la început, înainte să vin aici să îl conving pe domnul instructor să adapteze maşina pentru persoanele cu dizabilităţi. Am căutat pe la Câmpina, cu un cumnat al meu şi tot aici am ajuns pentru că erau costuri foarte mari", spune Daniel Zoltan.

Dacă luni, Daniel a trecut cu bine de probă teoretică a examenului auto, marţi a reuşit să îl impresioneze şi pe agentul examinator la proba de traseu.

Daniel are nevoie de permis ca să îşi susţină familia: de trei ani s-a mutat în Anglia împreună cu soţia şi fetiţa lor. Lucrează ca agent de asigurări, şi are la dispoziţie o maşină adaptată nevoilor sale. Pe viitor, marea lui speranţă este o intervenţie cu celule stem: deja s-a înscris pe o listă de aşteptare pentru un astfel de tratament.

"Dacă vrei să l faci imediat trebuie să dai 60.000 de lire şi nu ai banii ăia, dar m am trecut şi eu pe o listă de aşteptare şi acum să văd cât la sută din recuperare mă ajută", spune Daniel. Va primi permisul de conducere peste câteva zile, şi se va putea întoarce în Anglia, cu toate forţele şi speranţele.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO