Un preot a devenit parinte pentru 12 suflete abandonate. A ridicat o casa pentru cei iesiti din sistemul de protectie sociala

Ultima actualizare: 14-10-2014 00:55

Multi tineri de 18 ani, care au iesit din sistemul de protectie sociala, nu stiu ce sa faca mai departe in viata. Pentru unii, exista insa ingeri pazitori, aici, printre oameni.

Un preot din Alba a devenit parinte pentru 12 suflete abandonate. Pe unii dintre copii ii creste de cand erau de-o schioapa. Pe altii i-a luat in grija lui cand erau adolescenti. Si, ca sa ii poata ajuta si dupa varsta majoratului a construit o casa unde tinerii pot locui pana isi fac un rost. Locuinta are cinci camere si doua bai. Deocamdata insa nu e terminata. Pentru ca stie cat de important e confortul, preotul vrea sa tina cont de parerea fetelor, in ceea ce priveste alegerea obiectelor de mobilier.

Parintele a reusit sa ridice casa de la zero, cu ajutorul oamenilor din sat.

Ioan Stanila, preot: "Tot ceea ce vedeti aici am realizat cu oamenii de buna credinta care ne-au ajutat cu materiale si oamenii din sat au sarit in ajutorul nostru."

Gheorghe Baciu, localnic: "Ori de cate ori a fost nevoie am venit sa ajutam. Vrem sa ramana copiii aici, ma gandesc de multe ori cu tristete ce vor face, dupa ce vor iesi din casa."

Preotul are in grija 12 copii, pe care i-a crescut de mici. Pe Maria, a luat-o la patru ani jumatate. Acum, fata are 20 de ani si le spune cu drag mama si tata parintelui si sotiei lui. Mai tine insa legatura si cu cei care i-au dat viata.

Dana a ajuns in grija parintelui cand avea cinci ani. A crescut sub ochii lui, iar acum este la o scoala postliceala sanitara si indrazneste sa isi faca planuri de viitor: "Ei m-au indrumat sa merg pe drumul asta. Imi place ceea ce fac. Aici e familia mea, aici ma simt ca intr-o familie adevarata."

Ca sa se poata muta in noua casa impreuna cu cei 12 copii, preotul mai are nevoie de 10.000 de lei - pentru centrala termica si finisarea a 3 camere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO