Un elev roman, olimpic la fizica, a fost admis la 11 universitati din Statele Unite

Dată publicare: 06-04-2013 12:46
Dată actualizare: 09-04-2013 06:56
Sursa: portalsm.ro


Kis Alex Mihai

Kis Alex Mihai, din Satu Mare, este pentru a treia oara membru in lotul national de fizica, dupa ce a castigat anterior o medalie de argint si un premiu special pentru cea mai buna lucrare practica.

Kis Alex Mihai, in prezent elev in clasa a XII-a la Colegiul National de Informatica Tudor Vianu din Bucuresti, este originar din Satu Mare, insa s-a mutat in Capitala, dupa ce a primit o oferta din partea acestui liceu, in urma castigarii locului I la Olimpiada Nationala de Fizica, in clasa a VIII-a.

Dupa ce isi va lua bacalaureatul in vara, elevul olimpic vrea sa urmeze cursurile Universitatii Stanford din Statele Unite, scrie portalsm.ro.

El a fost admis la 11 universitati de prestigiu din SUA, iar in final a ales sa mearga la Stanford.

”Am luat premii in toti anii in care am participat la Olimpiada Nationala de Fizica si m-am calificat in lotul national pentru a treia oara consecutiv.

Am luat medalia de argint si premiul special pentru cea mai buna lucrare practica, la Olimpiada Internationala de Fizica din Rusia.

In clasa a VIII-a am luat premiul I si am primit o oferta de la un liceu din Bucuresti si am considerat ca ar fi un pas important in cariera mea. Am fost admis la 11 facultati din SUA si probabil voi alege sa merg la Stanford”, a declarat Kis Alex Mihai, citat de portalsm.ro. 

(sursa foto: portalsm.ro)

Sursa: portalsm.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO