Ultimul asalt al gospodinelor. Cat de grea a ajuns o sacosa inainte de Craciun
Mai bine sa fie mai mult, decat sa nu ne ajunga! Ghidati dupa acest principiu, sute de mii de gospodine, insotite de domni deloc incantati sa-si petreaca ziua cu sacose in brate, au umplut magazinele si au golit rafturile.
A fost asaltul final, pentru ca marti dupa-amiaza pietele si hiper-marketurile isi inchid portile.
Sacosa este atasamentul gospodinei romance, cu educatie clasica - spune actrita Cristina Stamate. Dupa cafeaua de dimineata, a ajuns in piata Obor laolalta cu mii de bucuresteni purtatori de traiste.
"Cred ca am cumparat tot! Ia, vrei sa le iei in mana? Ia, tin eu microfonul... zi, am ceva in plasa? Aha, am indoit-o! Deci... mai am nevoie de sala?", glumeste Cristina.
Plasele par haltere umplute cu toba si leber, cu care se spetesc, in general, doamnele. Putini barbati se incumeta, cu listele in mana, in bulucul de la carmangerii. De fapt, o fac numai atunci cand sotia lipseste.
Are o logica sa cumperi fructele si legumele cu o zi inainte de Ajun, ca sa fie ingredientele proaspete, insa apare o dilema- unde sa mai faci loc pe masa pentru cosul de portocale si salata de laptuci, avand in vedere cata carne au cumparat romanii in ultimele zile? Si inca n-au ispravit!
Un sfert de purcel pleaca in sac spre o familie unde e lege zicala ca pana nu ramane... n-ajunge!
"16 kilograme!
- Aveti invitati multi la masa?
- Noi am invitat, sa vedem cati vin!"
Acest bunic stie ca musafirii se inghesuie, cand gazda pune in meniu si vinuri alese.
S-a oferit asadar sa reziste la coada din crama, ca sa deguste tot si sa ia ce-i mai bun.
In fine, cine nu bea, sa se-ndulceasca macar! Daca patrunde pana la standurile unde se-nghesuie pofticiosii. O doamna a pus in cos 4 cozonaci, pentru familia de 3 persoane. Prefera sa-si arate vocatia de gospodina... nu la gatit, ci la maturat firmiturile!
Ce ii face pe crestinii care poate inca postesc sa plece nu cu unul, ci cu bratul plin de cozonaci? Mirosul innebunitor care vine din spatele rafturilor. In sectia de patiserie se cozonaceste intens. Ultima sarja va iesi din cuptor maine dupa amiaza. Si pretul e atractiv- intre 5 si 9 lei o bucata.
Sursa: Pro TV
Etichete: cumparaturi, shopping, craciun, piete, hipermarket,
Dată publicare:
23-12-2013 19:11