Ultima zi a "Scolii Altfel". Elevii au invatat ce inseamna sa fii pilot sau jurnalist

Dată publicare: 05-04-2013 19:14
Dată actualizare: 08-04-2013 07:00


In ultima zi a programului: "Sa stii mai multe, sa fii mai bun", in care scoala a fost altfel, fara stres si fara note proaste, elevii din toata Romania au avut parte de experiente de neuitat.

Unii au descoperit aeroportul ''Henri Coanda'' si s-au asezat la mansa pilotilor, altii au intrat in pielea jurnalistilor, sau au invatat cat de placut poate sa fie sa dresezi un catel. La finalul zilei, baietii si fetitele stiau clar ce vor sa devina in viata.

Aeroportul ''Henri Coanda'' s-a umplut vineri dimineata de voci vesele.

Pustii de la scoala nr. 149 au vizitat noul terminal, au trecut rabdatori prin formalitatile de imbarcare si controlul de securitate si au aterizat direct pe pista, intr-o aeronava ATR.

Cei mai norocosi au intrat in cabina pilotului si s-au asezat la mansa.

Ceilalti, asezati comod in fotolii, isi faceau planuri serioase de viitor, semn ca lectia i-a impresionat.

In tot acest timp, alti copii intrau in lumea fascinanta a televiziunii. Au vrut neparat sa vada ce e dincolo de camerele de luat vederi.

In grupuri organizate, au trecut prin regia de emisie si prin studiorile Stirilor ProTV, Acasa si Sport.ro. In lumina reflectoarelor, unora le-au venit idei.

Si in ''Dogtown, adapostul de caini de langa Capitala, a fost larma mare. 100 de copii din Bucuresti si din imprejurimi si-au facut noi prieteni. Fiecare si-a ales partenerul de joaca si, evident, l-a botezat pe loc.

Iubit si alintat de toti a fost un ciobanesc german, gasit abandonat pe strada, fara un picior.

Un caine intelept, pe care defectul nu l-a impiedicat sa zburde toata ziua, mai ales ca de atatia amici are parte mai rar.

Si dupa atata joaca a venit timpul si pentru o lectie. Cea mai importanta de care cei mici au avut parte a fost cum ar trebui sa reactioneze atunci cand vad pe strada caini comunitari agresivi.

Dupa o saptama in care elevii au scapat de statul in banci si de note, urmeaza o alta de relaxare. De luni intra in vacanta de primavara.

Tags: scoala altfel,


VIDEO PROTVPLUS.RO