Trei oameni morti din cauza frigului. Altii au ramas fara caldura

Ultima actualizare: 04-11-2012 12:23
Frig

Trei inimi au incetat sa mai bata dupa o noapte cu ger aspru si vant taios. Bietii oameni n-au avut unde sa se adaposteasca de frigul patrunzator, iar miercuri dimineata au fost gasiti fara viata.

In centrul tarii, termometrele au inghetat la -21 de grade Celsius, iar cei care stau in zona au umplut sobele de cateva ori ca sa nu degere in case. Au, insa, o mare problema: cum vremea se anunta tot mai rea, lemnele s-ar putea sa nu le ajunga pana cand se termina iarna.

In Harghita, temperaturile au scazut cu 17 grade Celsius fata de acum doua zile, spun meteorologii. Localnicii din Miercurea Ciuc au consumat lemne cat pentru o saptamana. Chiar si cei de la bloc, pentru ca au ramas fara caldura. Si-au improvizat sobe in apartamente ca sa reziste gerului.

Frigul naprasnic si-a aratat coltii si la Bucuresti, unde sute de familii au ramas aproape 12 ore fara cadura si apa calda. La -6 grade Celsius, o avarie la reteaua de distributie a agentului termic i-a facut pe oamenii din cartierele Militari si Crangasi sa dardaie in casele inghetate. Disperarea a fost si mai mare pentru cei care au copii mici. Oamenii au facut tot posibilul sa ii protejeze, fara prea multe sanse insa.

Nici cei care aveau centrale termice de apartament nu au fost mai fericiti, pentru ca energia electrica a fost intrerupta ore in sir.

Abia miercuri dimineata, echipele de interventie au reusit sa readuca in casele bucurestenilor caldura si curentul.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO