"Traiesc un cosmar!". Drama copilului de 12 ani pe care autoritatile romane au uitat sa-l salveze

Dată publicare: 06-11-2013 18:30
Dată actualizare: 09-11-2013 07:06


Cui i-ar putea cere ajutor un copil care se teme de parintele sau si cine ar trebui sa-l asculte? Pentru ca sistemul de protectie al statului nu e capabil sa raspunda, o viata poate fi distrusa.

Este si cazul unui baiat, de 12 ani din Arges, a carui mama a murit si care se plange ca tatal bea si il bate.

Copilul a trimis o scrisoare dirigintei si directoarei de la scoala, pe care le-a implorat sa il ajute.

Insa, acestea nu au luat nici o masura. Instanta a decis deocamdata ca baiatul sa locuiasca impreuna cu tatal, desi bunica materna ar vrea sa-l creasca ea.

"Traiesc un cosmar", a notat copilul in scrisoarea adresata dirigintei si directoarei scolii. Sperand ca-l vor salva si nu-l vor mai lasa cu tatal sau, baiatul le-a povestit ca parintele il bate:

"De cand am fost mic am vazut ca tatal meu bea zilnic, incepea scandalul, cearta, injuraturile si o batea pe mama si pe mine. Zilnic ma injura si ma ameninta cu moartea, dupa ce bea", a spus copilul.

"Noapte de noapte venea beat, consuma bauturi alcoolice, vorbeste foarte vulgar. A trimis niste scrisori la scoala, ca ultima salvare a lui este conducerea scolii. Mi-a spus: Daca tu ma parasesti, daca tu il lasi sa ma ia el, eu mor", a spus bunica baiatului.

Mama baiatului, procuror de profesie, a fost gasita inecata in raul Arges, in urma cu doi ani, iar anchetatorii au stabilit ca s-a sinucis.

Dupa tragedie, custodia copilului a fost impartita intre bunica si parinte. Acum doua saptamani, tatal sau, ofiter la Penitenciarul Colibasi, s-a dus sa-l ia de la scoala cu forta.

"S-a speriat foarte tare, foarte tare! Sa vii cu doua masini de politie, aici, in fata scolii, toti copiii s-au speriat! Soferul lui zicea: Acuma, acuma, adu masina, Dragos, ca acuma il si inhatam si-l bagam in masina! E posibil asa ceva? Ce era detinut, evadat?", a adaugat bunica.

"Exact in perioada cand parintii si bunicii vin sa-si ia copiii de la scoala, cu curtea plina de oameni si de copii s-a facut tot acest tambalau", a spus Dumitru Tudosiu, Inspector General Adjunct al ISJ Arges.

In ciuda scandalului, baiatul a ramas cu bunica lui din partea mamei. Intre timp, Inspectoratul Scolar a inceput o ancheta, pentru ca a aflat ca diriginta si directoarea scolii nu au anuntat autoritatile, dupa ce au primit scrisoarea copilului.

"In mod normal, ar fi trebuit sa se aduca la cunostinta si institutiei noastre aceste aspecte legate de copil", a spus Iuliana Mate, de la DGASPC Arges.

Bunica sustine ca tatal il vrea pe baiat doar pentru a incasa pensia de urmas, de 5000 de lei si pentru cei 100.000 de euro pe care mama lui ii avea in cont.

Parintele a refuzat sa-si spuna punctul de vedere Se judeca in instanta cu mama fostei sotii pentru custodia celui mic.
 

Tags: copil, batut, mama, tata, arges,


VIDEO PROTVPLUS.RO