Trafic oprit pe Autostrada Soarelui din cauza dalelor: "E o crimă la nivel naţional"

Ultima actualizare: 19-07-2019 20:11

În plin sezon estival, blocajele de pe Autostrada Soarelui au devenit o obişnuinţă. Vineri, traficul pe o bandă, desigur, pe sensul către mare, a fost oprit după ce, din cauza căldurii, dalele de beton s-au dilatat şi s-au ridicat.

Şoferii sunt scandalizaţi că situaţia se repetă vară de vară, iar drumarii doar cârpesc drumul cu probleme.

Vineri, dimineaţă, la kilometrul 12 al Autostrăzii Soarelui, pe sensul de mers către litoral, şoferii s-au trezit bară la bară. De la căldură, plăcile vechi s-au dilatat şi s-au ridicat, formând dâmburi periculoase în calea maşinilor.

Drept urmare, drumarii au oprit traficul şi au lucrat până la prânz.

Şofer: "Asta e o crimă la nivel naţional. Dalele de beton care sunt vechi, în orice moment pot să creeze accidente. Se produc permanent dezlipiri de porţiuni de asfalt care au fost recent puse".

Şofer: "Autostrada Soarelui nu mai este autostradă. De la zgomotul anvelopelor nu mai auzi radioul"

Şofer: "Cea mai proastă din toată ţara asta! Multe denivelări, multe cârpeli, nu a fost înlocuită toată suprafaţa".

Porțiunile care au fost cârpite au început să se macine, iar astfel de bucăţi mari de astfalt sunt peste tot pe marginea drumulului.

Între dalele vechi de beton s-au format gropi adânci, aşa că circulaţi cu mare atenţie şi viteza redusă, pentru că oricând plăcile se pot dilata periculos de mult.

Dalele acoperă o distanţă de 36 de kilometri, de la Bucureşti la Fundulea, iar pe această porţiune viteza e limitată, în unele locuri, la 80 de kilometri pe oră.

Într-un comunicat de presă, Compania de Administrare a Drumurilor anunţă că monitorizează sectorul cu probleme şi că intervine ori de câte ori e nevoie.

De lucrări serioase de reparaţii nu poate fi vorba până la terminarea sezonului estival, adică după 15 septembrie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO