Dezastru pe soselele din sudul tarii din cauza zapezii!La bulgari, mai rau!

21-02-2009 00:00


Iarna ne-a facut sa platim cu varf si indesat pentru temperaturile si soarele de care ne-am bucurat pana de curand. S-a napustit peste sudul Romaniei si a adus dezastrul pe sosele, vineri noapte.

Dupa ce zeci de masini s-au tamponat pe autostrada spre Constanta, mai multe drumuri viscolite din judet au fost inchise.

Probleme si in Dolj, la Bechet: 200 de TIR-uri, au asteptat 20 de ore sa treaca in Bulgaria. La vecini, este si mai rau: s-a decretat stare de urgenta, iar tancurile lupta cu nametii.

La Bechet, in Dolj sute de soferi au intepenit vineri noapte in TIR-urile lor, dupa ce transportul cu bacul peste Dunare a fost oprit.

Decizia de a opri circulatia a fost luata din cauza problemelor semnalate in zona Vratsa din Bulgaria, unde mai multe autotrenuri au fost rasturnate de vant. Asadar, si acolo, sute de soferi, inclusiv de-ai nostri, au fost nevoiti sa isi petreaca noaptea in masini.

Soselele bulgarilor au ramas inzapezite, desi autoritatile au scos chiar si un tanc pentru a le elibera.

Pe la pranz, dupa 20 de ore, soferii de TIR de la Bechet - vreo 200 la numar - au primit verde sa intre in Bulgaria. Vremea a ramas la fel de rea peste Dunare, dar s-au gasit rute ocolitoare si cat de cat deszapezite spre Sofia.

Sambata seara se circula mai bine pe Autostrada Soarelui, transformata cu o zi in urma in Autostrada Viscolului. Zece masini au fost serios aviariate intre Fetesti si Drajna. Proprietarii si-au abandonat vehiculele pe sosea si sambata au venit sa le ridice.

A nins cu nemiluita vineri noapte si in sudul judetului Constanta. Utilajele de la deszapezire au lucrat, dar degeaba. Tot ce dadeau ele la o parte se asternea la loc.

Politistii au facut filtre, ca sa-i puna in garda pe soferi.

Tags: trafic, zapada,

VIDEO PROTVPLUS.RO