TRADITII si OBICEIURI de SFANTA PARASCHEVA. Ce nu au voie credinciosii sa faca in aceasta zi

Dată publicare: 16-10-2014 00:00
Dată actualizare: 14-11-2015 00:30


Sfanta Parascheva

TRADITII si OBICEIURI de SFANTA PARASCHEVA. Sarbatoarea de SFANTA PARASCHEVA este motiv de bucurie, in fiecare an, pe 14 octombrie, pentru milioane de credinciosi din Romania, multi dintre ei mergand in pelerinaj la moastele Sfintei in Iasi.

TRADITII si OBICEIURI de SFANTA PARASCHEVA. Si in acest an, pelerinii merg la Iasi pentru a se ruga la moastele SFINTEI Parascheva pentru sanatate, bani si armonie in familie.

Credinciosii trebuie sa stie ca exista mai multe TRADITII si OBICEIURI care trebuie respectate de SFANTA PARASCHEVA.

Pentru a nu avea probleme, credinciosii nu trebuie sa lucreze de SFANTA PARASCHEVA, nici la serviciu si nici acasa. Pe vremuri, la tara, nici macar focul nu se facea in aceasta zi sfanta.

Din ciclul TRADITII si OBICEIURI, din batrani se spune ca cei care spala sau cos de SFANTA PARASCHEVA se aleg cu negi la maini. In ceea ce priveste alimentatia, de SFANTA PARASCHEVA nu se mananca nuci, castraveti sau poame in forma de cruce.

Tot din batrani si potrivit TRADITIILOR si OBICEIURILOR de SFANTA PARASCHEVA, se spune ca vremea poate fi prezisa in functie de cum este ziua de 14 octombrie. Astfel, in functie de cat de frumos sau urat este afara de SFANTA PARASCHEVA, tot la fel va fi si in restul zilelor de sarbatoare din respectivul an.

Mii de pelerini sosesc fara oprire la Iasi, ca sa se inchine la moastele Cuvioasei Parascheva. Autoritatile cred ca pana miercuri, cand este sarbatorita Sfanta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, 200.000 de credinciosi vor trece pe la racla ei. Slujba se va tine pe un podium, iar la ea vor participa zeci de preoti.

CITESTE SI: Scene ireale la pelerinajul de la Iasi. O femeie se pozeaza sarutand moastele Sf. Parascheva cu laptopul: "Hai, ma, mergi!"

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO