Tone de carnati si sarmale trimise romanilor care muncesc in strainatate
Tone de carnati romanesti, 100% naturali, insotiti de muraturi fara E-uri si o piftie perfecta strabat zilele acestea "drumurile europene", ca sa ajunga la cei plecati la munca in tari straine.
Departe de casa, romanii le-au comandat rudelor sarmale, sunca, zacusca sau dulceata, bunatati pe care le-au gasit an de an pe masa. Si acum va fi la fel, pentru ca firmele de transport au carat cu un sfert mai multa mancare decat anul trecut spre Spania sau Italia.
In vreme ce camarile pline cu bucate romanesti facute de maini pricepute se golesc, nerabdarea celor plecati in strainatate creste.
In punctele de primire ale pachetelor pentru strainatate nu exista sarbatori si zile libere. Transportatorii spun ca in luna decembrie au trimis in Europa mai multe pachete decat anul trecut, in vreme ce romanii din strainatate au expediat acasa mai putine colete, pentru ca si banii au fost mai putini in anul crizei.