Tinerii din Romania se declara angajati "fideli"

Dată publicare: 11-12-2008 00:00
Dată actualizare: 04-03-2012 03:21


Birou

Tinerii din Romania sunt mai loiali companiilor comparativ cu cei din alte tari, 80% sustinand ca vor schimba, in cariera, doar intre doi si cinci angajatori, iar 84% vor sa de dezvolte intr-o singura firma.


Autorii studiului au aratat ca dorintele absolventilor institutiilor de invatamant din Romania in ceea ce priveste locul de munca urmeaza tendintele internationale, dar situatia economica de pe piata locala influenteaza opiniile acestora legate de actualii si viitorii angajatori.

Dezvoltarea carierei in cadrul unei singure companii a fost alegerea a 84% dintre absolventii romani, depasind cu mult media esantionului, de 47%.

Pe primele doua pozitii in preferintele romanilor se afla cursurile de perfectionare si bonusurile, situatie care se regaseste la nivelul tarilor participante la studiu. Pe de alta parte, tinerii din Romania prefera credite cu dobanzi preferentiale, servicii medicale private gratuite si masina de serviciu, in timp ce restul esantionului se orienteaza catre programul de lucru flexibil.

Potrivit studiului PwC (PricewaterhouseCoopers), 80% dintre tinerii din cele 44 de tari participante isi doresc sa un loc de munca in strainatate, iar 3% se asteapta sa lucreze acasa si numai 18% sunt dispusi sa stea dupa program pentru a rezolva problemele legate de serviciu.

Cursurile de instruire reprezinta cel mai important avantaj in primii cinci ani de cariera pentru o treime dintre tineri, ponderea acestora fiind de trei ori mai mare decat a celor care au indicat bonusurile, se mai spune in studiu.

 57% dintre participanti apreciaza ca isi vor finanta personal fondul de pensii, 5% spun ca Guvernul va indeplini acest rol si 17% cred ca va fi responsabilitatea angajatorilor.

Analiza PricewaterhouseCoopers (PwC) privind asteptarile tinerilor legate de locul de munca si cariera a fost realizat pe un esantion de 4.200 de tineri din 44 de tari. Din Romania au participat 25 de tineri.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO