Timeea are 5 ani si se lupta cu leucemia. Rudele au organizat o licitatie pe Facebook pentru a o salva


Ultimul update: Luni 13 Aprilie 2015 08:47
Data publicarii: Vineri 10 Aprilie 2015 18:40
Categorie: Stiri Sociale

Mobilizare exemplara pe Facebook pentru Timeea, o fetita de de cinci ani bolnava de leucemie.

Prietenii au organizat o licitatie si au reusit sa stranga pana acum 5.000 de euro, bani pe care i-au trimis in Italia, acolo unde fetita este internata pentru tratament. Parintii au renuntat la slujbele lor din Romania ca sa o ingrijeasca. Tatal ei isi cauta un post in Italia, pentru ca o parte din costurile medicamentelor sa fie decontate de statul italian.

"Vreau de la Doamne Doamne, sa ma fac eu bine si sa ma joc acasa la mine, cu jucariile mele", spune fetita.

Timeea este o copila cu chip de inger. Nu a apucat sa mearga prea mult la gradinita si sa se joace cu copiii, pentru ca specialistii au descoperit ca sufera de o boala foarte grava: leucemie. Asta dupa ce doctorii din Timisoara au tratat-o gresit de anemie.

Timeea: Eu sunt bolnava si vreau sa ma fac bine, sa merg la gradi si sa ma joc cu copiii mei.

Reporter: Ce vrei sa faci dupa ce te faci bine?

Timeea: Vreau sa merg la Romania si sa iau o tava din aia roza cu capsuni.

In ajutorul ei au sarit zeci de oameni. Prietenii de acasa au creat un eveniment pe Facebook, prin care oricine poate sa ofere la licitatie un lucru pe care nu il mai foloseste. Banii stransi merg in contul Timeei.

O tanara din Jimbolia a cumparat deja doua rochite si la randul ei va pune la licitatie parfumuri si farduri. "Pe asta am platit 70 de lei. Licitatia pornea de la 45. Am incercat sa ridicam pretul cat mai mult, pana la urma am luat-o", a spus tanara.

"Si eu am un copil si nu mi-as dori sa fiu in situatia Timeei. Si pentru aia am zis orice pentru sanatatea Timeei", a spus initiatoarea evenimentului.

Parintii au renuntat la locurile de munca din Romania pentru a-i oferi fetitei cel mai bun ajutor. S-au mutat in Italia, unde Timeea va primi un tratament ce se intinde pe o perioada intre 9 si 18 luni. Primele luni sunt gratuite, insa dupa aceea medicamentele pot ajunge si la zeci de mii de euro.

"Va dati seama ca am ramas fara serviciu, fara nimic. Ne-am mutat cu totii aici. Trebuie sa imi caut de lucru, sa o pun pe fiica mea in sistemul italian. Deocamdata suntem multumiti de cum suntem tratati. Suntem bagati in seama, chiar daca nu avem bani, chiar daca nu dam spaga. Suntem niste oameni de rand, care aici sunt tratati ca niste regi", a spus Ilie Bican, tatal fetitei.

Pana acum, din licitatia de pe Facebook, s-au strans aproape 5.000 de euro.

VIDEO PROTVPLUS.RO