Temperaturi de primăvară în București, cu 2 săptămâni înainte de Crăciun

Dată publicare: 09-12-2017 18:36
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


9 decembrie a venit cu mult soare și temperaturi mai potrivite pentru început de primăvară, cel puțin în București. La prânz parcurile au fost pline de oameni îmbrăcați în haine ușoare de sport.

Copiii au fost cei mai fericiți de vremea frumoasă.

Din păcate, vremea schimbă radical foaia la noapte, cu ploi și temperaturi scăzute în Capitală. Mai mult, meteorologii anunță cod galben de ninsori în orașele de munte și vânt de 70 de km pe oră în sudul țării.

Imaginile filmate sâmbătă par de primăvară, deși mai sunt doar două săptămâni până la Crăciun.

Meteorologii spun că am mai avut asemenea zile însorite în plină iarnă calendaristică. Nici nu a fost doborât vreun record de temperatură, pentru că în decembrie '85 au fost, pe 9 decembrie, chiar 23 de grade.

În parcuri și pe terenurile de sport, parcă a fost sărbătoare: peste tot s-au încins jocuri cu mingea ori au pornit în cursă bicicliști și alergatori.

"E superbă vremea. Stăm cât se poate, cât e soarele afară și de-abia apoi o luăm spre casă."

"Cald, foarte cald pentru luna decembrie. De exemplu, acum un an era frig și stăteam în casă. Acum e soare și mie chiar mi-e cald".

Si un tânăr instructor de fitness a profitat de soarele generos, ca să le predea altora câteva exerciții de întreținere.

Ștefan Țenescu, antrenor: "Incepem cu o genuflexiune simplă, profităm și de scara din față, cobor și apoi pășesc pe fiecare picior, antrenăm coapsele. Inspirăm pe coborâre, expiram pe ridicare."

Cel mai cald a fost în Giurgiu și Călărași, unde stațiile meteo au înregistrat maxime de 16 grade. Până și la Miercurea Ciuc, termometrele au arătat 0 grade, deși ar fi trebuit să avem temperaturi negative.

Din păcate, ziua de 10 decembrie nu va fi la fel de călduroasă, iar cei care iubesc mișcarea în aer liber vor fi nevoiți să se îmbrace mai gros, vor fi doar 7 grade în București, iar în noaptea de duminică spre luni vor fi doar -8 grade Celsius.

Meteorologii au emis însă două coduri galbene, valabile până duminică după-amiază. În județele de munte va ninge abundent, stratul de zăpadă va crește simțitor, iar vântul va bate pe creste și cu 90 de km pe oră.

Vor fi rafale puternice și în sudul Olteniei, Munteniei și al Dobrogei.


VIDEO PROTVPLUS.RO