Te expui repetat la solar, faci cancer de piele!

Ultima actualizare: 17-10-2012 14:54
Te expui repetat la solar, faci cancer de piele!...
Te expui repetat la solar, faci cancer de piele!...

UPDATE: Organizatia Mondiala a Sanatatii a confirmat recent semnalele de alarma lansate de multa vreme de catre dermatologi: bronzatul artificial e principala cauza care duce la aparitia cancerului de piele.

20 de experti din diverse tari au descoperit ca razele ultraviolete din saloane sunt mult mai periculoase decat estimau inital. In opinia specialistilor, bronzatul la solar inseamna moarte sigura.

Riscul apare de la primele sedinte si este cu 75% mai ridicat in randul tinerilor. Mai exact, expertii considera procedura la fel de nociva precum tigarile, arsenicul ori azbestul.

Daca tinem cu tot dinadindul sa fim bronzate pe toata durata anului, atunci dermatologii ne recomanda produsele autobronzante.

In ultimii 20 de ani, popularitatea saloanelor de bronzat a crescut considerabil. La fel si numarul cazurilor de cancer de piele: cu 50% in randul celor de pana in 39 de ani. In Germania, de exemplu, 14 milioane de tineri obisnuiesc sa mearga la solar, un sfert dintre ei chiar de la varsta de 10 ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO