Taxa de poluare va fi din nou modificata. Varianta e gata in 2 saptamani


Ultimul update: Vineri 19 Octombrie 2012 02:30
Data publicarii: Joi 19 Mai 2011 17:41
Categorie: Stiri Sociale

Pentru cei care mai au urechi sa auda si nervi sa isi cumpere o masina la mana a doua guvernul va modifica iar taxa de poluare. Autoritatile sunt speriate ca trebuie sa le restituie romanilor sume de 3-4 ori mai mari decat cele incasate.

Cel putin asa s-a intamplat cu soferul din Sibiu, al carui caz a ajuns la Curtea Europeana de Justitie. Astazi, si Tribunalul a hotarat ca statul este bun de plata.

"Obliga in solidar paratele Administratia Publica a Finantelor Sibiu si Administratia Fondului pentru Mediu sa restituie reclamantului suma de 7595 lei achitata cu titlul de taxa de poluare. Obliga in solidar paratele la plata de 15877 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecata", spune hotararea.

Ingrijorati ca scena se poate repeta la nesfarsit guvernantii vor sa schimbe legea pentru a o pune in acord cu decizia Curtii Europene de Justitie.

"Avem un comitet interministerial, pe baza analizei am facut o nota in Guvern si in cel mult 2 saptamani venim cu o modificare de Ordonanta, principiul trebuie sa ramana poluatorul plateste. Sunt mai multe variante, dar peste 2 saptamani voi veni cu varianta pe care o agream", a axplicat ministrul.

Curtea Europeana spune ca ordonanta este discriminatorie, deoarece pentru o masina la mana a doua adusa de exemplu din Germania se plateste taxa, iar pentru un automobil similar tot second-hand adus de la Cluj, nu.

Ultima varianta ar fi introducerea unei taxe anuale de poluare, care i-ar lovi in primul rand pe cei care au inca masini de peste 15 ani.


 

Ce variante are Guvernul pentru modificarea taxei auto
Cum iti recuperezi taxa auto. Cat a restituit statul in primele 4 luni
Borbely: Este clar ca nu vom desfiinta taxa de prima inmatriculare
VIDEO PROTVPLUS.RO