Tata de Romania. Barbatii care vor concediu platit trebuie sa urmeze cursuri de "scoala a mamei"

Dată publicare: 08-07-2011 08:45
Dată actualizare: 20-10-2012 15:28


Tata si copil

Barbatii care vor sa primeasca zece zile de concediu platit, dupa ce sotiile lor nasc, pot beneficia de acest lucru daca detin un atestat ca au absolvit cursuri de "scoala a mamei". Aceste cursuri sunt gratuite si se organizeaza in maternitati.

Anuntul a fost facut de managerul Spitalului de Obstetrica Ginecologie Ploiesti, medicul Calin Boeru, la lansarea programului de cursuri de "scoala a mamei", potrivit Mediafax.

El a precizat ca acest program, care este destinat educatiei viitorilor parinti, ii invata pe acestia despre sarcina, travaliu, nastere, recoltare de celule stem, alaptare si ingrijirea bebelusilor. Cursurile dureaza patru saptamani si sunt tinute de catre moase profesioniste, care au absolvit studii superioare in acest sens.

Barbatii care participa alaturi de sotiile lor insarcinate la aceste cursuri primesc, la final, un atestat, in baza caruia pot beneficia de zece zile de concediu platit, dupa ce devin tati.

Programul "scoala a mamei" a inceput la Ploiesti in urma cu doua luni, doua serii au absolvit deja cursul, insa acesta a fost lansat oficial joi. In primele doua serii, 22 de barbati din Prahova au obtinut atestat de cursant.

Managerul Calin Boeru a afirmat ca cei mai multi dintre barbatii interesati de astfel de cursuri au studii superioare, traiesc in mediul urban si au un venit mediu.

intrebat cate maternitati la nivel national organizeaza astfel de cursuri, medicul Calin Boeru a raspuns ca, din informatiile pe care le are, "sunt cel mult patru in Bucuresti si alte cateva in restul tarii".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO