Targul de Craciun se deschide in Sibiu vineri seara. Turistii pot face un tur al pietei centrale cu un trenulet

18-11-2016 13:22


Desi mai avem o luna si jumatate pana la Craciun, Sibiul a intrat deja in atmosfera. Este primul oras din tara care isi deschide Targul de Craciun, vineri seara va fi pornita si instalatia de iluminat.

Piata Mare arata ca un orasel de poveste, cu dulciuri, jucarii, carusel si un brad impodobit feeric. Singura care lipseste e zapada, insa organizatorii s-au gandit la asta si au venit cu o solutie virtuala de-a dreptul spectaculoasa.

Piata Mare din Sibiu s-a umplut de jucarii pentru copii, dar si pentru parinti. Un trenulet e destinat special celor mari daca vor sa faca un tur al targului, si sa fie siguri ca nu le scapa nimic. Copiii au si ei un trenulet mai mic, pe sine, dar si un carusel care e gata sa-i poarte intr-o lume de basm.

Din cele 80 de casute din targ, mai mult de jumatate sunt cu dulciuri: acadele, vata de zahar, turta dulce, prajituri si ciocolata in toate formele posibile.

Jucarii, podobe de pom si tot felul de cadouri au ticsit tarabele targului. Desi nu s-a dat oficial startul sarbatorii, vanzarile au inceput in forta.

Diseara, Sibiul marcheaza o premiera. Targul se va umple de zapada virtuala.

Andrei Dragan, organizatorul targului: "O proiectie de mari dimensiuni pe toate cladirile din piata mare care va aduce putina zapada... este o surpriza si va las s-o vedeti cand va fi pornita, este spectaculoasa."

Targul de Craciun de la Sibiu implineste anul acesta 10 ani si va ramane deschis pana pe 3 ianuarie.

 

Tags: sibiu, craciun,

VIDEO PROTVPLUS.RO