Tânără cu arsuri grave, dusă în Belgia, pentru că în România nu sunt locuri. Apel umanitar

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Marti 16 Aprilie 2019 17:44
Data publicarii: Marti 16 Aprilie 2019 11:13
Categorie: Social

O tânără din Sfântu Gheorghe, care are arsuri pe aproximativ 50 % din suprafața corpului în urma unui accident, va fi transferată la un spital din Belgia, pentru că nu este niciun loc liber în România.

Fata petrecea alături de iubitul ei într-o cabană în Delta Dunării, când s-a produs o explozie! Adusă de urgență la spitalul din Tulcea, medicii de acolo au încercat ore în șir să-i găsească un loc într-un spital, dar în toată țara nu sunt decât 13 locuri pentru marii arși, și toate erau ocupate!

Fata a fost urcată într-un elicopter cu destinația Timișoara, dar nici acolo nu a mai ajuns.

Marți, tânăra de 25 de ani era în continuare în stare extrem de gravă la Spitalul Județean din Constanța. Medicii de acolo au supus-o mai multor intervenții chirurgicale pentru a o ajuta să rămână în viață. Din păcate, medicii nu au putut face mai mult, pentru că spitalul din Constanța nu a fost inclus de ministerul Sănătății în centrele care tratează marii arși și nu dispune de aparatura necesară.

Tânăra de 25 de ani a plecat, marți, de la Spitalul Județean din Constanța cu destinația Aeroportul Otopeni. De acolo, va fi preluată de un avion și transportată la Spitalul Militar din Bruxelles.

Aflată marți la Brașov, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a recunoscut că nu înțelege cum de a fost posibil ca tânăra să fie plimbată ore bune în aer. Și totuși, Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, cel care coordonează transferul marilor arși este chiar în subordinea Ministerului Sănătății.

Tot marți, medicii din Timișoara au anunțat că ei nu aveau cum să preia pacienta, pentru că saloanele nu sunt gata și nu înțeleg cum de a fost trimisă tânăra cu elicopterul spre ei.

Familia fetei nu înțelege de ce nu i se găsește un loc într-un centru specializat din România la mai bine de 30 de ore de la petrecerea incidentului și nu își explică de ce a fost plimbată ore în șir fără sens cu elicopterul SMURD, dacă a ajuns tot la Constanța.

În România, sunt doar 11 locuri pentru marii arși în București, și alte două la Brașov.

Fata se numește Madălina, are 25 de ani și era marți în stare gravă, având afectate și căile respiratorii. Familia și prietenii s-au mobilizat și au cerut ajutorul oamenilor. Mădălina are nevoie de sânge și de orice donație financiară:

Este nevoie urgent de sânge grupa 0 Rh negativ pentru o pacientă din Sf. Gheorghe în stare gravă, cu arsuri pe suprafețe întinse. (...) Haideți să punem mână de la mână și să îi ajutăm, au cea mai mare nevoie de noi acum. Contul este pe numele fratelui, Neculai Bogdan, IBAN: RO81BRDE370SV29475273700 - se arată pe pagina de Facebook ”Din suflet pentru Mădă”, creată special pentru această tânără.

Două paturi și o sală nouă de tratament pentru marii arși la Spitalul Județean Brașov
Două paturi și o sală nouă de tratament pentru marii arși la Spitalul Județean Brașov
VIDEO PROTVPLUS.RO
Suberek
Șuberek, pleșcavița sau palanete. Noile mâncăruri stradale preferate de români
Mii de oameni din toată țara au participat la pelerinajul de Florii
Bucureştenii vor putea închiria trotinete electrice. De ce sunt mai rapide ca maşinile
Imagini greu de privit. Ce au găsit inspectorii ANPC într-un magazin, înainte de Florii
Elevii unei școli din Bacău își câștigă singuri banii necesari pentru un loc de joacă
Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Alba Iulia: ”Un sentiment foarte pofund"
Maria - caz social
O asistentă medicală, mama unei fetițe de 8 ani, are nevoie de ajutor. Cum puteți dona
Liste de așteptare pentru cei care vor cozonaci pe masa de Paște. Cu cât se vând
Concediu suplimentar pentru femeile care apelează la fertilizarea in vitro
Masa de Paște, reguli de respectat la capitolul ”ouă”. Diferențele dintre cele 4 categorii
Concert caritabil pentru copii abandonați, care suferă de boli incurabile
Povestea lui Andrei, un tânăr cu o formă rară de cancer. Cum îl puteți ajuta