Tânăr, imobilizat din cauza unui joc, are nevoie de ajutor: „Vreau să văd lumea din picioare”

Dată publicare: 13-11-2017 22:20
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Răzvan Nichita

Răzvan Nichita este un tânăr care se luptă de 15 ani să se recupereze în urma unui accident suferit în adolescență.

În anul 2002, Răzvan s-a dus la scăldat cu prietenii săi. O decizie eronată avea să-i schimbe total viața.

„Locul era pe malul lacului, într-un golfuleţ unde apa era mai scăzută. Nu am verificat adâncimea şi când am sărit m-am lovit cu capul şi cu clavicula de o cioată de pe fund. Cumva poate că am avut noroc, pentru că, spărgându-mi capul, apa s-a înroşit de la sânge, iar băieţii au sărit şi m-au scos pe mal. Prima întrebare a fost pentru unde-mi sunt picioarele, pentru că nu le simţeam”, își amintește tânărul, citează Adevărul.

Joaca i-a schimbat destinul tânărului, care prezenta paralizie la ambele picioare, fracturi de coloană și de claviculă.

Răzvan își dorește să achiziționeze un scaun electric care să-l ajute să stea în poziție verticală, însă costurile se ridică undeva la 4.800 de lei, mult prea mari pentru posibilitățile familiei sale.

Cu ajutorul acestui echipament, Răzvan ar putea reînvăța să stea în picioare.

„Manevrând un joystick te poţi ridica, treptat, în picioare, cu ajutorul unor curele de susţinere. E important să schimb poziţia, să văd şi eu, din nou, lumea de sus, din picioare. E important şi pentru organism, pentru că altfel se face circulaţia sângelui. Singura dată când am mai stat la verticală a fost în 2010, când am fost la recuperare la o clinică din Târgu Mureş unde era un fel de pat de care eram legat şi se ridica cu totul”, adaugă acesta.

Oricine dorește să-l ajute pe Răzvan poate să doneze în contul O97RNCB0197087874980001 deschis la BCR, sau îl pot contacta la numărul 0743 417 820, ori pe adresa de e-mail razvan_nechita2000@yahoo.com.

 

Sursa: Adevarul


VIDEO PROTVPLUS.RO