Studiu: Obiceiul care îți scurtează viața cu 30 de minute

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
studiu, alcool, consum, viata,
iStock

Băuturile alcoolice sunt la fel de dăunătoare ca fumatul iar consumul a mai mult de 5 băuturi alcoolice pe săptămână reduce speranța de viață, arată un studiu citat de The Guardian.

Un amplu studiu sugerează că fiecare pahar de vin sau halbă de bere consumată peste pragul zilnic recomandat taie câte jumătate de oră din viața unei persoane de 40 de ani.

Potrivit studiului publicat de Jurnalul Medical Lacet, 5 pahare standard de 175 ml de vin sau cinci halbe de bere (n.r. 568 ml) pe săptămână, adică 100 grame de alcool, este limita superioară la care un băutor e în siguranță. Dacă depășim acest prag, crește riscul de a suferi accident vascular cerebral, anevrism fatal sau infarct.

”Studiul estimează că o persoană de 40 de ani care bea 4 unități pe zi peste pragul recomandat (echivalentul a 3 pahare de vin într-o seară) are o speranță de viață mai mică cu aproximativ 2 ani, adică în jur de a douăzecea parte din speranța de viață rămasă. Practic pierdiem o oră pe zi, adică 15 minute pentru fiecare unitate consumată peste pragul recomandat” a relatat David Spiegelhalter, profesor la Universitatea Cambridge.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri