Studenta la medicina din Iasi care este campioana Suediei la box. Cum se descurca in ring fata devenita subiect de documentar

Ultima actualizare: 19-05-2015 06:52

O studenta de la Universitatea de Medicina din Iasi a reusit sa devina un adevarat personaj printre colegi.

Tanara in varsta de 20 de ani a venit din Suedia ca sa invete medicina. Colegii au fost uimiti sa afle ca fata este campioana nationala la box in tara ei. Se antreneaza intr-o sala din oras, iar salul cu care isi acopera capul, conform religiei musulmane, nu o impiedica sa se dezlantuie in ring. In prezent, televiziunea nationala din Suedia face un documentar despre tanara sportiva.

Am gasit-o pe Sagal in sala de box, antrenandu-se. A ajuns in Romania, la Iasi, in toamna anului trecut, dupa ce a fost acceptata la Facultatea de Medicina Generala. Modesta de fel, nu le-a spus nimic colegilor despre palmaresul impresionant pe care il are in box. Abia in semestrul doi s-a aflat, dintr-o intamplare.

"Cand eram mica, eram foarte bataioasa si aveam multa energie. Atunci mama mea a zis ca e nevoie de ceva care sa ma mai linisteasca un pic, sa nu ma mai bat atat de mult, si m-a dus la box", spune Sagal Hussein.

In boxul profesionist, Sagal a ajuns in urma cu noua ani. Dupa multe meciuri de box castigate, tanara s-a concentrat pe ce-a de-a doua pasiune, medicina.

Reporter: Sunt intimidati profesorii cand aud ca studenta e campioana nationala la box?

Doina Azoicai, decanul Facultatii de Medicini Generala: Nu, asa cum arata studenta noastra nu cred ca poate sa intimideze pe cineva.

"Am pus-o sa lupte cu un baiat , l-a batut, dupa aia am aflat ca este campioana Suediei la box , este foarte foarte buna, o sportiva de viitor", spune antrenorul Mihai Constantin.

In sala de box din Iasi in care se antreneaza Sagal a venit si un cineast suedez, care produce un documentar.

"Am inceput sa urmarim viata lui Sagal, e o persoana tanara, care vine dintr-o suburbie a orasului Goteborg si ajunge direct in varf", a spus regizorul suedez, Pontus Hgorthen.

Filmul despre viata si cariera lui Sagal va fi difuzat de televiziunea suedeza in primavara anului viitor. Intre timp, tanara se pregateste de sesiune, dar si pentru prima competitie sportiva la care va lua parte in Romania.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 19.00 – 22 Octombrie 2021

45:51
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!