Studenții din primul an din București au fost vizitați de polițiști. Sfaturile primite


Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Duminica 24 Septembrie 2017 19:03
Categorie: Stiri Sociale

A început forfota în căminele studenţeşti din Bucureşti. Luni, tinerii de la Politehnică încep cursurile, aşa că ajutaţi de părinţi îşi curăță camerele şi îşi fac ultimele cumpărături.

Ceilalţi mai au o săptămână să îşi caute un loc de cazare. Pentru toţi, poliţiştii au filmat un clip cu sfaturi care ar trebui să-i ferească de necazuri.

Sute de tineri plini de entuziasm aibă aşteaptă să înceapă facultatea. Sunt pregătiţi să devină ingineri sau doctori. Încărcaţi cu geamantane, găleţi şi scaune au venit să îşi ia în primire camerele de cămin. Părinţii nu sunt de acord cu ei.

Un loc în căminele din Grozăveşti pentru studenţii de la buget costă 150 de lei. În fiecare an apar însă şi speculanţii aşa că poliţiştii s-au gândit să intervină.

Adrian Mareş -student: "E foarte greu, depinde. Dacă te obligă să părăseşti locul respectiv, da, dar altfel mulţi vor accepta tacit. E o informație care ni se spune de la început, e normal că noi plătim şi semnăm pentru locul respectiv. Informaţii comune, dar e bine că s-au implicat să facă"

Aura Boloboc -studentă în anul I: "În Cluj, îşi vindeau camera pe timp de vară, când era festivalul, că să scoată şi ei ceva profit."

Nu ştim în acest caz dacă poliţiştii se referă la o invitaţie la o cină romantică însă unele studente apreciază gestul. Altele cel mai probabil zâmbesc.

Raluca Alexandrescu -studentă: "Reprezintă un plus de informaţie faţă de ce ştiam deja de pe siteul facultăţii.

Reporter: "Ce informație ţi s-a părut mai importantă?"

Raluca Alexandrescu: "Cea cu camere de cămin că nu pot fi vândute şi cam atât"

Universitatea Bucureşti are în total peste 4 mii de locuri de cazare. Există şi categoria celor fericiţi doar cu muzică. De săptămâna viitoare, alte câteva mii de studenţi urmează să ajungă în capitala României cu toate riscurile şi tentaţiile ei.
 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO