Structura anului scolar 2014-2015. Cate zile de vacanta au elevii si cand revin la scoala: program complet

Copii

Anul scolar 2014-2015 va avea 177 de zile de cursuri si 34 de zile de vacanta, fara cele din vacanta de vara, potrivit structurii aprobate printr-un ordin al ministrului Educatiei care a fost publicat in Monitorul Oficial.

Calendarul anului scolar 2014-2015 este alcatuit similar celui din 2013-2014. Conform calendarului, anul scolar 2014-2015 va avea 36 de saptamani de cursuri, insumand 177 de zile lucratoare.

Mergi direct la: STRUCTURA ANULUI SCOLAR 2014 -2015

Exceptie fac clasele terminale din invatamantul liceal, pentru care anul scolar are 37 de saptamani, din care durata cursurilor este de 33 de saptamani, 4 saptamani fiind dedicate desfasurarii examenului national de bacalaureat. De asemenea, cursurile claselor terminale se incheie in 29 mai 2015.

Pentru clasa a VIII-a, anul scolar are 36 de saptamani, din care durata cursurilor este de 35 de saptamani, o saptamana fiind dedicata desfasurarii evaluarii nationale. Cursurile claselor a VIII-a se incheie in data de 12 iunie 2015.

Citește și
perle evaluare nationala
EVALUARE NATIONALA 2014, PERLE la limba romana. "La scoala la noi nu a venit niciun scriitor, a venit doar Politia"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

"Pentru clasele din invatamantul liceal - filiera tehnologica, cu exceptia claselor terminale, durata cursurilor este cea stabilita prin planurile-cadru de invatamant, in vigoare. Pentru clasele din invatamantul profesional, durata cursurilor este cea stabilita prin planurile-cadru de invatamant in vigoare. Pentru invatamantul special - clasele a IX-a - a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologica, durata cursurilor este de 37 de saptamani, insumand 181 de zile. Stagiile de pregatire practica pentru care au optat absolventii ciclului inferior al liceului, filiera tehnologica, cuprind 720 de ore care se desfasoara in perioada propusa de unitatea de invatamant organizatoare si aprobata de inspectoratul scolar, conform structurii anului scolar, cu respectarea vacantelor. Pentru invatamantul postliceal (scoala postliceala si scoala de maistri), durata cursurilor este cea stabilita prin planurile-cadru de invatamant, in vigoare", mai prevede ordinul, ca exceptii de la durata de 36 de saptamani.

STRUCTURA ANULUI SCOLAR 2014 -2015:

Anul scolar 2014-2015 este structurat, ca si cel in curs, pe doua semestre.

─►Semestrul I va avea cursuri in perioadele luni, 15 septembrie - vineri, 19 decembrie si luni, 5 ianuarie - vineri, 30 ianuarie. In perioada 1 - 9 noiembrie, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar vor fi in vacanta.

Vacanta de iarna va incepe sambata, 20 decembrie si se va incheia duminica, 4 ianuarie, iar cea intersemestriala va fi intre 31 ianuarie si 8 februarie. Tezele din semestrul I al anului scolar 2014-2015 se sustin, de regula, pana la 19 decembrie 2014

─►Semestrul al II-lea va incepe luni, 9 februarie, si va fi intrerupt de vacanta de primavara, programata intre 11 aprilie si 19 aprilie. Cursurile se vor relua in 20 aprilie, anul scolar urmand sa se incheie la 19 iunie.

Vacanta de vara de dinaintea anului scolar 2015-2016 va fi intre 20 iunie si 13 septembrie. Tezele din semestrul al II-lea al anului scolar 2014-2015 se sustin, de regula, pana la la 22 mai 2015.

Conform aceluiasi proiect de calendar, saptamana 6 - 10 aprilie din semestrul al doilea va fi dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!".

"In situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climaterice locale speciale si de specificul scolii, inspectoratele scolare pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar stabilite prin prezentul ordin", mai prevede actul normativ.

Calendarul examenelor/evaluarilor nationale, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare/atestare a competentelor profesionale/a competentelor, precum si calendarul admiterii in clasa a IX-a se aproba prin ordine distincte ale ministrului Educatiei, se mai precizeaza in ordin.

Articol recomandat de sport.ro
Nici Mbappe, nici Haaland! Cine este noul favorit să câștige Balonul de Aur
Nici Mbappe, nici Haaland! Cine este noul favorit să câștige Balonul de Aur
Citește și...
Doua asociatii cer Ministerului Educatiei refacerea structurii anului scolar 2014-2015: Scoala sa inceapa mai devreme
Doua asociatii cer Ministerului Educatiei refacerea structurii anului scolar 2014-2015: Scoala sa inceapa mai devreme

Doua asociatii de parinti din Romania solicita Ministrului Educatiei organizarea unei dezbateri publice pentru reorganizarea structurii anului scolar 2014-2015.

EVALUARE NATIONALA 2014, PERLE la limba romana.
EVALUARE NATIONALA 2014, PERLE la limba romana. "La scoala la noi nu a venit niciun scriitor, a venit doar Politia"

PERLE EVALUARE NATIONALA 2014. Ca de fiecare data, elevii romani nu au "dezamagit" si au oferit si in acest an perle memorabile la examenul de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale.

"La revedere, scoala". Cu mic, cu mare, milioane de elevi romani au intrat intr-una dintre cele mai lungi vacante din Europa

Bucurie mare pentru milioanele de copii care vineri au spus "La revedere" scolii si au sperat in taina ca peste vara o sa o unga cineva cu slanina, ca sa o manance cainii.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.