Spitalul G. Alexandrescu a primit aparatura in valoare de 75.000 de euro

Dată publicare: 29-01-2009 00:00
Dată actualizare: 17-05-2012 06:23


Anual, zeci de copii risca sa moara sufocati dupa ce inghit diverse obiecte marunte.


Medicii spitalului Grigore Alexandrescu fac pe aceasta cale, un apel la adresa parintilor care, spun ei, ar trebui sa stea tot timpul cu ochii pe cei mici. Si daca totusi se intampla un accident, nu disperati!

Institutia a primit aparatura de specialiatate, in valoare de 75.000 de euro. Suntem pe primul loc in lume la capitolul pacienti minori care ajung la spital in stare grava, dupa ce au inghitit legume, nasturi sau multe alte obiecte de mici dimensiuni extrem de periculoase. Pana acum, multe erau greu sau chiar imposibil de extras.

Anul trecut, la Grigore Alexandrescu au fost 18.000 de interventii chirurgicale, dintre care 5.000 numai la ORL - cu alte cuvinte o sectie care avea nevoie de aparatura de ultima generatie, cu ajutorul careia timpul de diagnosticare sa se reduca la jumatate.

De acum pe sectie vor exista microscoape, aspiratoare chirurgicale si unitati de diagnosticare si tratament in valoare de 75.000 de euro. In afara de aparatura, sectia de ORL a spitalului a primit si cateva televizoare.


VIDEO PROTVPLUS.RO