Spectacol unic in Romania. Concert de colinde in Pestera Bolii din Hunedoara

Dată publicare: 22-12-2013 08:23
Dată actualizare: 25-12-2013 09:11


Atmosfera de basm, sambata seara, in Pestera Bolii, situata la cativa kilometri de Petrosani. Un concert de colinde i-a introdus pe toti in atmosfera de sarbatoare.

Recunoscuta pentru acustica deosebita, Pestera Bolii din judetul Hunedoara a fost, pentru a 5-a oara la rand, gazda spectacolului muzical "Lumina Craciunului".

Spectator: "Este un moment din an cand parca sufletele ni se umple de bucurie de speranta de caldura".

Acest spectacol este unic in Romania, datorita locatiei in care se desfasoara - atat de asemanatoare cu cea din Betleem - locul nasterii Mantuitorului.

Spectator: "Pestera Bolii ne aduce aminte de Pestera din Betleem, acolo unde a venit pe lume Mantuitorul Iisus Hristos. Emotia colindului se imbina cu ambianta extraordinara oferita de aceasta locatie."

Pe stazile din Targu Murs au aparut deja colindatorii... cu capra. Obiceiul este pastrat din mos-stramosi si, ce-i drept, in preajma sarbatorilor, pentru unii, reprezinta o reala sursa de venit.

Colindator: "Sunt obiceiuri de la noi din Moldova si am venit sa colindam ca aicea poate-i lumea mai buna si care vrea da, care nu, nu... Suntem multumiti si cu multi si cu putin..."

Politistii avertizeaza ca in perioada sarbatorilor si numarul furturilor din locuinte cresc. Asa ca, mare atentie, in primul rand, cui deschideti usa. In locul unor colindatori binevoitori s-ar putea sa va treziti cu niste hoti profesionisti care va golesc locuinta. 


VIDEO PROTVPLUS.RO