Situatie absurda la Alba Iulia. Oamenii au stat 3 zile degeaba la coada pentru un loc de parcare

Dată publicare: 04-11-2013 19:24
Dată actualizare: 07-11-2013 00:01


Dupa doua zile in care sute de oameni au stat la cozi nesfarsite pentru a prinde un loc de parcare, luni au aflat ca efortul lor a fost zadarnic.

Pentru cele 700 de locuri disponibile s-au inscris doar 430 de solicitanti. Soferii au intocmit si liste, iar din trei in trei ore au facut cu schimbul pentru a putea rezista pana luni dimineata, cand s-au deschis ghiseele.

Inca de sambata, de la ora 7:00 dimineata, oamenii s-au asezat la coada, in frig, sa fie siguri ca vor primi un loc de parcare.

Dumitru Dicu, localnic: "Stau de dimineata, de la ora 7:00, si o sa stau pana luni dimineata, la ora 8:00. Nu plec de aici".

Iar oamenii s-au tinut de cuvant si au rezistat eroic pana luni dimineata. Insa cand s-au deschis ghiseele au aflat cu stupoare ca au stat la coada degeaba. S-au batut pe 700 de locuri disponibile, dar pana acum doar 430 de doritori s-au prezentat la Primarie.

Florin Petrescu, solicitant: "Sambata am stat 14 ore, dupa aia, plantonul, cum s-au facut grupele si acuma, dimineata, iara de la ora 4:00. Am reusit intr-un final sa obtin si un loc de parcare in zona arondata".

Mihai Coser, purtatorul de cuvant al Primariei Alba Iulia: "Fiecare cetatean vrea sa aiba un loc anume din bateriile pe care noi le punem la dispozitie, drept pentru care s-a instalat o regula a strazii, sa spunem drept".

Dupa ce dosarele vor fi analizate, se va face si repartitia locurilor pentru care oamenii trebuie sa plateasca 126 de lei pe an.


VIDEO PROTVPLUS.RO