Actorul George Alexandru, condus pe ultimul drum de prieteni si colegi. "Chiar a fost un om exceptional. Teatrul e mai sarac"

Ultima actualizare: 07-01-2016 07:01

Actorul George Alexandru a cules luni ultimele aplauze la Teatrul Nottara. El a parasit pentru totdeauna scena si a plecat de acum intr-un loc unde nu exista suferinta si boala.

Prietenii l-au condus pe Jorjac, asa cum il alintau, pe ultimul drum. Avea numai 58 de ani.

Oricat de mult si-a dorit sa revina pe scena, George Alexandru nu a avut de ales. In ultimele doua luni a fost atat de bolnav, incat n-a mai avut puterea sa lupte. S-a stins la Spitalul Fundeni, din cauza unei infectii abdominale.

Cei care l-au iubit si-au luat luni ramas bun de la el, in foaierul Teatrului Nottara, locul pe care il considera a doua sa casa.

Alexandru Repan: "Mai aveam multe lucruri de facut impreuna, multe piese de pus, multe aplauze de meritat."

Ion Dichiseanu: "Ne-a parasit prea timpuriu, mai avea de jucat. Dumnezeu sa-l odihneasca."

Ion Haiduc: "Era o distractie, un spectacol unic, irepetabil. Acest lucru va lipsi cu siguranta in lumea noastra, a actorilor. Acest teatru este mult mai sarac. El chiar a fost un om exceptional."

Bebe Cotimanis: "A inceput sa se strige catalogul. Periodic se striga cate un catalog, se pare ca este al nostru."

George Sofran: "A fost intotdeauna un optimist, un luptator, dar batalia asta a pierdut-o. Poate a castigat alta."

In luna noiembrie, George Alexandru a jucat in ultima sa piesa, la care tinea enorm si care, culmea, se numea "Viata e suferinta". Asa cum au fost si ultimele doua luni in cazul lui...

Colegii care il asteptau sa revina isi amintesc acum de zambetul si optimismul lui Jorjac.

Ada Navrot: "Sunt convinsa ca nu ar fi vrut sa ne vada bocind, ar fi vrut sa ne vada vesele. Asa va ramane, ca un om de neinlocuit."

George Alexandru a jucat in zeci de piese de teatru, dar si in filme. Probabil cele mai cunoscute roluri sunt cele din "Noi, cei din linia intai" si "Pericoloso sporgersi".

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO