Sfanta Parascheva a lasat in urma profituri de zeci de mii de euro!

Ultima actualizare: 04-06-2012 05:28

Dupa cinci zile aglomerate, in care oamenii s-au perindat prin curtea Mitropoliei ca sa se roage Sfintei Paraschiva, clericii au trecut la numararea banilor.

Numai din vanzarea lumanarilor se estimeaza ca s-au adunat cel putin 200.000 de lei. Iar cutiile pentru donatii, patru la numar, au fost golite si de doua ori pe zi.

Cel putin 160.000 de oameni s-au inchinat la racla cu moastele Cuvioasei Parascheva anul acesta, spun autoritatile. Un calcul simplu arata ca, daca fiecare a cumparat o singura lumanare si a pus doar 5 lei in cutia milei, s-au strans aproape un milion de lei. Adica in jur de 250.000 de euro. Pentru icoane, cruciulite, matanii - alti bani.

Sute de tarabe au impanzit saptamana aceasta orasul. Cea mai ieftina iconita costa 5 lei. Dar s-au vandut multe pictate si cu 250 de lei.

La venituri se mai adauga donatiile din partea oamenilor de afaceri. O parte dintre acesti bani se duc insa pe cazarea si masa pelerinilor, dar si a preotilor invitati la sarbatoare, spun reprezentantii bisericii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO