Harta zonei din Bucuresti unde se va introduce "Taxa pe Centru"

Dată publicare: 26-07-2011 22:22
Dată actualizare: 24-10-2012 01:43


Bucurestiul ar putea intra si el in randul oraselor care vor sa scape de aglomeratie, unde soferii platesc daca vor sa conduca prin centru. Pentru inceput, primaria vrea sa introduca un sistem automat de verificare pentru masinile de mare tonaj.

"Taxa de centru" s-ar putea extinde si la parcari, daca in Capitala noastra vor fi amenajate, vreodata, suficiente locuri pentru vehicule.

Pasajul Basarab este unul din punctele inelului care delimiteaza zona centrala. Asadar, daca proiectul va fi initiat, toti soferii care vor dori sa ajunga de aici la Piata Romana, Piata Universitatii sau Piata Unirii , vor fi nevoiti sa plateasca o taxa.

La sud, zona in care ar putea fi introdusa taxa este Bulevardul Serban Voda, la vest Soseaua Panduri, iar in est Bulevardul Dacia, continuat cu Strada Traian. Proiectul are ca scop reducerea poluarii din oras, dar si a traficului.

Pentru asta, oficialii vor sa introduca un sistem electronic pilot cu camere de luat vederi prin care vor fi verificate autovehiculele care circula prin centrul orasului. Va fi scutit de la plata transportul public de persoane. Valoarea taxei nu a fost inca stabilita.

Bucurestenii nu se arata incantati de un nou bir. O astfel de taxa este in vigoare la Milano, Viena sau Londra. Soferii platesc daca vor sa ajunga in centru. Aceeasi masura ar putea fi luata si in cazul parcarilor din zona centrala a Capitalei, care vor fi mai scumpe decat cele de la periferie.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO