Se apropie Craciunul! Se vede deja in magazine

Ultima actualizare: 26-10-2012 03:30

Prin sute de magazine poti jura ca a venit deja Craciunul cand dai cu ochii de rafturile pline cu ciocolata, cu globuri, beteala si ghirlande luminoase. Nu lipsesc decat brazii pe care padurarii ii selecteaza zilele acestea.

In Arad, vitrinele magazinelor cochete de la strada au prins deja culoarea Craciunului. Cine cumpara din timp se alege cu reduceri de pret.

La Cluj, intr-una dintre putinele fabrici de globuri ramase la noi in tara, agitatia e continua pana de Craciun. Din toata productia, doar a sasea parte e destinata pietei interne. Incepand inca din luna iunie si pana in ajunul de Craciun din atelier pleaca in toata tara aproximativ 100.000 de globuri.

Tot de aici se poate afla si trendul acestui an, in materie de ornamente pentru pom. Se poarta eco, asa ca pe brad vom avea globuri verzi sau de culoarea pamantului, de la nisip pana la ciocolatiu.

La Sibiu, in urma cu doua luni s-a dat startul si pentru ciocolatieri. La fabrica din Cisnadie o armata de mosi din ciocolata e deja pregatita pentru livrare catre magazine. Si padurarii sibieni se pregatesc pentru sarbatori. Vor taia anul acesta 8.000 de pomi. Deocamdata ii selecteaza din ochi.

Si la Timisoara, pregatirile timpurii de Craciun sunt vizibile si in supermarketuri.

Preturile decoratiunilor de Craciun sunt deocamdata aceleasi ca si anul trecut, dar pe masura ce sarbatoarea preferata a comerciantilor se apropie preturile ar putea sa creasca.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO